AMERIKA U KONTRAOFANZIVI: Nova administracija nastupa oštro, da li će Rusija biti meta? (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jan.2021, 08:56

AMERIKA U "KONTRAOFANZIVI": Nova administracija nastupa oštro, da li će Rusija biti meta? (VIDEO)

Bez ikakvih dokaza optužena je ruska strana, mada je bivši predsednik SAD Donald Tramp prst upirao i na Kinu

Administracija novog američkog predsednika Džoa Bajdena ostaviće sebi pravo da odgovori na hakerske napade iz inostranstva, rekla je predstavnica za štampu Bele kuće Džen Psaki.

- Na sajber napade odgovorićemo u vreme koje mi izaberemo i na način koji smatramo odgovarajućim - rekla je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Psaki i podsetila na slučaj "Solar vinds", o kome je, kako je rekla, Bajden ranije govorio.

Podsetimo, u slučaju napada na baze podataka kompanije "Solar vinds", grupa hakera uspela je da dobije pristup velikom broju američkih vladinih agencija. Među hakovanima su Ministarstva odbrane, finansija, nacionalne bezbednosti i trgovine, kao i Stejt department. Osim toga, moguće je da su hakovani i američko Ministarstvo energetike i Nacionalna uprava za nuklearnu bezbednost.

Brojni američki mediji su za hakovanje optužili ruske sajber-kriminalce. Istovremeno, američki predsednik Donald Tramp rekao je da, suprotno tvrdnjama nekih medija, iza hakerskog napada na američke vladine agencije mogla bi da stoji Kina, a ne Rusija.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov naglasio je da Rusija nema nikakve veze sa napadima i podsetio da je Moskva više puta nudila nastavak dijaloga o sajber bezbednosti, ali da je dobila kategoričko odbijanje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DŽIL BAJDEN SE OBRATILA NACIJI PO PRVI PUT KAO PRVA DAMA SAD: Vreme je da se ujedinimo, da budemo jedna Amerika (VIDEO)

Izvor: Kurir, 21.Jan.2021

Džil Bajden, supruga novoizabranog američkog predsednika Džoa Bajdena i nova prva dama, putem Tvitera se obratila naciji.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.