Izvor: DobreVesti.rs, 11.Jun.2021, 21:21

Otvaranje izložbe „Dositej od Čakova do Beograda“

U prostorijama Dositejevog doma (sedište Zadužbine „Dositej Obradović“) Kralja Milana 2/II, (ulaz iz dvorišta), otvarena je izložba „Dositej od Čakova do Beograda“.

 
Njeno ostvarenje je 2019/20 godine podržalo Ministarstvo kulture i informisanja. Izložbu otvara potpredsednik Vlade i ministar kulture i informisanja Maja Gojković.
 
Ovo je beogradska promocija izložbe i pratećih publikacija, mapa, flajera i suvenira, koja će ove jeseni biti stalno postavljena u obnovljenoj Dositejevoj rodnoj kući u Čakovu kod Temišvara. Obnavljanje kuće, koje se privodi kraju, podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja i Pokrajinska vlada Vojvodine.
 
Izložba i ostale publikacije...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.