Rumljani srpsku Novu godinu dočekali uz orkestar Gorana Bregovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2020, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumljani srpsku Novu godinu dočekali uz orkestar Gorana Bregovića

Srpska Nova godina dočekana je na otvorenom u Rumi, kako se to inače već dugi niz godina unazad i obeležava. Ovaj put za dobro raspoloženje bio je zadužen Goran Bregović sa svojim orkestrom, a uz kuvano vino i čaj, provod je bio zagarantovan.

Tačno u ponoć usledilo je odbrojavanje a na Gradskom trgu ispaljen je veličanstveni vatromet, nakon čega je proslava dočeka Nove 2020. godine nastavljena uz zvuke Bregine sjajne muzike.

U veseloj atmosferi i vrhunskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << muzičkoj izvedbi publika je uz Bregu pevala stare hitove, još iz vremena Bijelog dugmeta, ali i pesme sa njegovog poslednjeg albuma "Tri pisma iz Sarajeva" koje je veoma dobro znala.

Dvosatni spoj tradicionalne i moderne muzike razmrdao je publiku na Gradskom trgu - neki su igrali, neki koncert dokumentovali, a svi skupa su uživali i zabavljali se.

"Ima malo mesta u bivšoj Jugi u kojima nikad nisam nastupao, i evo večeras sam po prvi put svirao i pevao u Rumi. Zadovoljan sam, drago mi je što je publika uživala, dao sam svoj maksimum jer na kraju krajeva i meni je Nova godina i ja hoću da se provedem", uz osmeh je konstatovao Brega.

Slađan Mančić, predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić, čestitajući sugrađanima pravoslavnu Novu godinu, istakao je da Ruma pored privrednog razvoja i svega onoga što je izdvaja u odnosu na druge, pokazuje da je u stanju da dovede zvezde svetskog renomea u naš grad i da Rumljanima obezbedi dobar provod i uživanje za doček popularne srpske Nove godine.

"Gledajući širu sliku mi smo sigurno opština koja ide korak ispred drugih, međutim, i sam ovaj koncert to pokazuje. Ono što je veoma važno napomenuti je da iz godine u godinu imamo gotovo isti budžet na raspolaganju za organizovanje dočeka pravoslavne Nove godine, ali smo ovog puta zahvaljujući zajedničkim prijateljima uspeli da Gorana Bregovića dovedemo u naš grad. To svakako nije bilo lako, pogotovo za ovako važan datum, jer je Brega zvezda velikog kalibra, uvek tražen, znamo da je pre samo dve sedmice za doček Nove godine nastupao u Jerevanu, glavnom gradu Jermenije. Stoga veliku zahvalnost dugujemo i Bregi i ljudima iz njegovog okruženja koji su nam pomogli da do koncerta dođe", izjavio je predsednik Mančić.

Program na Gradskom trgu završen je tradicionalnim molebanom, a protojerej Sreten Lazarević, arhijerejski namesnik rumski poslao je poruku mira i ljubavi, poželevši da trgovi naših gradova budu prepuni mladih naraštaja, da građani budu čuvari vere i tradicije, dostojni slavnih predaka, osvrnuvši se i na dešavanja u Crnoj Gori i pozvavši na jedinstvo srpskog naroda.

Doček je protekao bez incidenata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.