Gradonačelnik Pule: Taj lik Drljača neće nastupati

Izvor: B92, 05.Jan.2018, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Pule: Taj lik Drljača neće nastupati

Pula -- U medijima se proširila vest da će za doček pravoslavne Nove godine u pulskom Domu hrvatskih branitelja pevati Bora Drljača.

Oglasio se i gradonačelnik Pule rečima: “Taj lik Drljača neće nastupati“.

U medijima je takođe objavljeno da je Pula pokrovitelj nastupa, a od toga se ogradio sam Grad.

“Kratko i jasno – taj lik Drljača neće nastupati za doček pravoslavne Nove godine. Tačka“, napisao je gradonačelnik Boris Miletić na Fejsbuku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
“Grad Pula ograđuje se od nastupa muzičkog izvođača Bore Drljače čiji je koncert u organizaciji Zajednice Srba u Istri trebalo da se održi u sklopu proslave dočeka pavoslavne Nove godine, 13. januara“, saopštio je Grad.

Iako je organizator najavljene manifestacije nezavisna organizacija, odnosno Zajednica Srba u Istri, kao i da za prostor Doma hrvatskih branitelja nije zadužen Grad Pula, već Ministarstvo odbrane Republike Hrvatske, pulski gradonačelnik kontaktirao je predsednika Zajednice Srba u Istri Miomira Jeremića koji je odustao od nastupa navedenog izvođača, dodaje se u saopštenju.

“Grad Pula, poznat u celoj Hrvatskoj, ali i širom Evrope i sveta, kao grad liberalnih vrednosti i uspešne multikulturalnosti, ograđuje se od svake vrste nacionalne isključivosti i verske netrpeljivosti koja unosi razdor i nemir među stanovništvo. U skladu s tim ne podržava ni gostovanje muzičkog izvođača Bore Drljača koji u svojim pesmama i izjavama iznosi stavove neprimerene evropskim vrednostima tolerancije i međusobnog poštovanja te uvažavanja stradanja civila i branitelja u Domovinskom ratu“, navodi se.
Pogledaj vesti o: Doček Nove Godine

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gradonačelnik Pule: Taj lik Drljača neće nastupati

Izvor: Vesti-online.com, 05.Jan.2018

U medijima se proširila vest da će za doček pravoslavne Nove godine u pulskom Domu hrvatskih branitelja pevati Bora Drljača...Oglasio se i gradonačelnik Pule rečima: “Taj lik Drljača neće nastupati“...U medijima je takođe objavljeno da je Pula porkovitelj nastupa, a od toga se ogradio sam...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.