Izvor: RTS, 09.Jun.2021, 19:46

Štrudla za jedan dinar – pekari sa velikim srcem pomažu maloj Sonji

U njihovoj pekari ivanjička pita za trudnice košta samo jedan dinar. Mnogo dobrih dela i mnogo osmeha su spremni da pruže svima, ne samo mušterijama. Višeslava, Milomir i Srećko trenutno pomažu da se prikupi novac za lečenje Srećkove drugarice Sonje.
Višeslava i Milomir Miailović dugo nisu mogli da imaju dece, a kada im se to konačno ostvarilo i na svet stigao njihov Srećko, poželeli su da pomognu i drugima.

Kada je njihov >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sin Srećko napunio godinu dana, poklonili su vaučer od 5.000 dinara svakoj ženi koja je tog dana rodila dete u porodilištu u Zemunu.
Svakoj svojoj radnici, čim zatrudni, daju bespovratnu pomoć od 100.000 dinara. 
"Čekali smo dete 18 godina i 248 dana i hteli smo da pomognemo i drugima i skrenemo pažnju da svi treba da budu društveno odgovorni", kaže Milomir. 
Ali nisu stali na tome, sada pokušavaju da pomognu maloj Sonji i nude štrudlu za jedan dinar u svojoj pekari.
Sonja Milošević je operisana u Turskoj, ali je potrebno da se plate troškovi lečenja i zato pozivaju svakoga ko može da pošalje 968 na 3030, a ko ne može, da svrati u pekaru po štrudlu i donira novac za Sonjino lečenje.
"Mi smo otvorili pekaru da bismo sakupili pare za vantelesnu oplodnju i posle šest pokušaja smo dobili Srećka. Živimo kao podstanari, lokal je u zakupu, nemamo ništa, ali imamo Srećka i zadovoljni smo", kaže Višeslava.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.