RODE: Postoji problem u uredbi o zabrani dinara i načinu sprovođenja odluke

Izvor: Kurir, 13.Feb.2024, 00:38

RODE: Postoji problem u uredbi o zabrani dinara i načinu sprovođenja odluke

Ambasador Nemačke u Prištini Jern Rode, povodom odlaganja primene Uredbe Centralne banke tzv Kosova, kojom se ukida dinar, za tri meseca, istakao je da nije suština u nejasnim deklaracijama za prelazni period od mesec, dva ili tri, već - da li će Srbi ove ili sledeće nedelje dobiti penziju ili platu.
Pogledaj vesti o: Penzija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ismailji: Nije odložen rok za primenu uredbe o zabrani dinara

Izvor: Blic, 13.Feb.2024

Guverner centralne banke u Prištini Ahmet Ismailji izjavio je da ta banka nije odložila rok za primenu uredbe o zabrani dinara na Kosovu i Metohiji, niti je dala dodatni rok za njenu primenu.

Nastavak na Blic...

"ZAPAD NEMA MOGUĆNOSTI ZA SANKCIJE" Stručnjaci za Blic TV o situaciji na KiM nakon odluke o kidanju dinara (VIDEO)

Izvor: Blic, 13.Feb.2024

Dinar se i dalje koristi u srpskim sredinama, ali više ne ulazi na Kosovo od kada je poslednja tura vraćena proteklog vikenda. Takozvana centralna banka Kosova počela je sa preduzimanjem dodatnih mera za lakše sprovođenje nedavno donete uredbe o evru, a kao maksimalni period prilagođavanja navodi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.