Izvor: Danas, 16.Dec.2015, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prihodi 3,3 milijarde dinara

Šabac - Gradsko veće usvojilo je predlog budžeta Grada Šapca za 2016. godinu. Planirani iznos prihoda je 3,305 milijardi dinara, a tolika je i rashodna strana. Najveći deo sredstava uložiće se u infrastrukturne radove. Jedna od specifičnosti budžeta je što se na dinar koliko prikupe meštani mesnih zajednica iz budžeta izdvoji duplo više.

Takođe, znatan deo sredstava, oko 90 miliona dinara, izdvaja se za podsticaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << poljoprivrednika, kopanje dubokih bunara, besplatne sadnice trešanja, nabavka košnica za početnike u ovom poslu... Sredstva koje se prikupe na području seoskih mesnih zajednica vraćaju se tim mesnim zajednicama da raspolažu prema svojim potrebama. Po prvi put za finansiranje projekata i učestvovali su i građani, a od deset predloga prednost će imati dva sa najviše glasova.

S druge strane, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, smatra neprihvatljiv predlog republičkih vlasti da se smanji oporezivanje zarada sa 80 na 50 odsto. Time se sprovodi tiha centralizacija države, nastojeći da se novac najviše zadrži u rukama republičke vlasti. Porez na zarade je izvorni prihod lokalnih samouprava i time je dovedeno u pitanje realizovanje brojnih projekata. To nije shodno evropskim orijentacijama i evropskoj praksi, kaže Zelenović.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Budžet za 2016. na redu: Sutra sednica Skupštine grada Niša

Izvor: JuznaSrbija.info, 16.Dec.2015

Odbornici će raspravljati o budžetu za narednu godinu, koji je predviđen odlukom Grdskog veća od 11,8 milijardi dinara...Gradsko veće usvojilo je predlog budžeta za sledeću godinu od 11,8 milijardi dinara...To obuhvata i kreditna zaduženja i mogući krediti za tekuću likvidnost, kao i 2,5 milijarde...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.