NBS: Dinar slabi zbog problema u nekim zemljama evrozone

Izvor: Blic, 13.Jul.2011, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBS: Dinar slabi zbog problema u nekim zemljama evrozone

Slabljenje dinara u prethodna dva dana posledica je povećane neizvesnosti zbog ekonomskih problema u nekoliko zemalja evrozone, što je imalo uticaja na sve valute u regionu, zbog krize poverenja i povećanog opreza investitora za ulaganja u bilo koju nacionalnu valutu, pa i dinar, saopštila je danas Narodna banka Srbije.

U režimu fluktuirajućeg kursa, kakav ima Srbija, takve promene nisu neuobičajene. U takvim uslovima bitno je da devizno tržište nesmetano funkcioniše, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << što kod nas potvrdjuju visoki dnevni prometi u posledenje vreme, navedeno je u saopštenju.

NBS prati kretanja na deviznom tržištu i spremna je da otkloni prekomerne dnevne oscilacije, pogotovu ukoliko dodje do smetnji u funkcionisanju deviznog tržišta.

Centralna banka pozvala je sve one koji se još uvek nisu zaštitili od rizika promene deviznog kursa da to učine, ili tako što će uskladiti valute svojih prihoda i rashoda, ili tako što će koristiti instrumente zaštite od deviznog rizika.

Domaća valuta oslabila je danas prema evru za jedan dinar ili jedan odsto i zvanični srednji kurs je 101,8432 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Povezane vesti: Dinar u prvoj polovini godine ojačao za tri odsto Dinar slabiji prema evru U petak za evro 101,29 dinara Srednji kurs u četvrtak 100,82 dinara za evro Srednji kurs u utorak 100,32 dinara za evro

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NBS: Dinar slabi zbog ekonomskih neprilika u evrozoni

Izvor: EMportal, 13.Jul.2011

Slabljenje dinara u prethodna dva dana posledica je povećane neizvesnosti zbog ekonomskih problema u nekoliko zemalja evrozone, što je uticalo na sve valute u regionu, saopštila je danas Narodna banka Srbije (NBS).

Nastavak na EMportal...

Dinar slabi zbog neprilika u evrozoni

Izvor: Beta, 13.Jul.2011

BEOGRAD, 13. jula 2011. (Beta) - Slabljenje dinara u prethodna dva dana posledica je povećane neizvesnosti zbog ekonomskih problema u nekoliko zemalja evrozone, što je uticalo na sve valute u regionu, saopštila je u sredu Narodna banka Srbije...Do slabljenja domaće valute došlo je zbog krize...

Nastavak na Beta...

Pad dinara zbog problema u evrozoni

Izvor: Danas, 13.Jul.2011

Slabljenje dinara u prethodna dva dana posledica je povećane neizvesnosti zbog ekonomskih problema u nekoliko zemalja evrozone, što je imalo uticaja na sve valute u regionu zbog krize poverenja i povećanog opreza investitora za ulaganja u bilo koju nacionalnu valutu, pa i dinar, stoji u saopštenju...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.