Izvor: Blic, 03.Mar.2024, 13:56

"LEČENJE JE JEDNO OD OSNOVNIH PRAVA" Elek: Zbog zabrane dinara ugroženi zaposleni u KBC Kosovska Mitrovica, ponestaje i hrane za pacijente

Kolegijum kliničko bolničkog centra Kosovska Mitrovica, na čelu sa dr Zlatanom Elekom, direktorom ove ustanove, izneo je na današnjoj konferenciji za medije probleme sa kojima se ova bolnica suočava nakon što je 1. februara na snagu stupila uredba Centralne banke Kosova kojom se zabranjuje dinar.
Pogledaj vesti o: Dinar,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dr Zlatan Elek traži odlaganje Uredbe do „kompromisnog rešenja“: Situacija u KBC alarmantna – ponestaju hrana i gorivo, gomilaju se dugovi

Izvor: Danas, 03.Mar.2024

Prošlo je više od mesec dana od kada je stupila na snagu nova Uredba CBK kojom se dinar praktično isključuje iz platnog prometa na Kosovu i zabranjuje nastavak uvoženja novca iz centralne Srbije zarad isplata plata, penzija i drugih davanja.

Nastavak na Danas...

Kako žive Srbi na Kosovu mjesec dana poslije ukidanja dinara

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Mar.2024, 12:32

KOSOVSKA MITROVICA - Zbog zabrane dinara na Kosovu i Metohiji ugrožen je rad KBC Kosovska Mitrovica, a ponestaje i hrane za pacijente. Najugroženiji su penzioneri i primaoci socijalne pomoći. Priština je zabranila dinar prije mjesec dana.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.