Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2024, 23:38

KURTI ZABRANIO DINAR NA KOSMETU! Sramotna uredba Centralne banke lažne države: Od 1. februara evro jedina važeća valuta

Ne zaustavlja se albanski zulum nad srpskim narodom.

Centralna banka tzv. Kosova saopštila je da je na sednici održanoj 27. decembra Odbor te banke doneo Uredbu o gotovinskom poslovanju prema kojoj je jedina valuta koja se može koristiti u pokrajini za gotovinske transakcije u gotovini i platnom sistemu - evro, što znači da od 1. februara, kada Uredba stupi na snagu, dinar neće moći da se koristi.

- Ostale valute koje nisu evro mogu se koristiti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Republici Kosovo samo kao dragocenosti za čuvanje u fizičkom obliku ili na bankovnim računima u neevro valutama, za međunarodna plaćanja u valutama van evra i za devizne aktivnosti - navodi se u Uredbi za gotovinsko plaćanje postavljenoj danas na Fejsbuk stranici Centralne banke u Prištini.

Kako se dodaje, razmena valuta se može vršiti samo preko institucija licenciranih od strane Centralne banke koja nudi tu uslugu.

U odluci se navodi i da je „uvoz i izvoz novčanica i evro kovanica i drugih valuta na Kosovo isključivo pravo Centralne banke“, kao i da se „uvoz i izvoz novčanica i evrokovanica i drugih valuta na Kosovu mogu obaviti samo za i od strane bankarskih i nebankarskih finansijskih institucija sa licencom Centralne banke Kosova za obavljanje finansija“.

Prema Uredbi koja stupa na snagu 1. februara, sve druge odredbe koje su u suprotnosti sa ovom uredbom stavljaju se van snage od trenutka stupanja na snagu ovog propisa.

Izvor: Srbija Danas/Kosovo Online
Pogledaj vesti o: Dinar

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.