Džinsi prvi strani investitor koji će morati da plaća zakup gradskog zemljišta

Izvor: juGmedia, 12.Okt.2018, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džinsi prvi strani investitor koji će morati da plaća zakup gradskog zemljišta

Iako su zahtevali od gradskih vlasti da za otvaranje novog pogona u  nekadašnjoj “Sintetici” zakupe zemljište na 99 godina za svega 1 dinar, Leskovac se posle mukotrpnih pregovora izborio da ovaj turski investitor korišćenje tog prostora plaća 5.697 evra (plus PDV) na mesečnom nivou narednu 21 godinu.

Inače, obaveza je Džinsija da u novi pogon >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << “Sintetike”, u čije je infrastukturno sređivanje država uložila 195 miliona dinara, u naredne tri godine uposli 350 radnika za koji neće dobijati standardne beneficije od države.

Očekivani prihodi grada od ove investicije iznose million i 37 hiljada evra na osnovu poreza i doprinosa zaposlenih i million i 723 hiljade evra na osnovu zakupa na period od 21 godine”, saopštio je prilikom današnjeg potpisivanja ugovora sa vlasnikom kompanije gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Džinsijev novi pogon kreće sa radom 17. oktobra

Dodao je da lokalna samouprava svakog investitora tretira drugačije, recimo na osnovu broja otvorenih radnih mesta, kao i da su pregovori sa vlasnicima kompanije Džinsi bili jako teški, te da se u njih uključio i državni vrh Srbije.

Grad Leskovac konstantno radi na poboljšanju privredne klime kako bi došli novi, ali i da zadržimo postojeće investitore, a kao što vidite, svi oni šire svoje poslovne kapacitete”, poručio je prvi čovek Leskovca.

Vlasnici turske kompanije kazali su da će u novom pogonu raditi isključivo novi radnici, da neće biti povlačenja već postojećih iz druga dva pogona koja imaju u Leskovcu, te da je regulisano ugovorom i biznis planom u kom vremenskom periodu od tri godine će oni biti zaposleni.

Džinsi, koji se bavi proizvodnjom farmerica, svoj prvi pogon u Leskovcu je otvorio 2010. godine, nakon dve proširo na još jedan u bivšem „Srboleku“ i trenutno kod ovog investitora platu prima 403 Leskovčana.

Pregovori o otvaranju novog pogona krenuli su 2015. godine kada je i grad kupio zemljište “Sintetike” sa namerom da ga ponudi ovom investitoru i platio ga 30 miliona dinara. Gradsko rukovodstvo se kasnije izborilo da sva infrastukturna ulaganja u ovu fabriku plati država.

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Turski "Džinsi" zapošljava još 350 radnika u Leskovcu

Izvor: JuznaSrbija.info, 13.Okt.2018, 13:31

Zastave brojnih zemalja viore se na jarbolima širom grada, jedna od njih je i zastava Turske i kompanije Džinsi (Jeanci) koja u Leskovcu posluje već 8 godina i trenutno zapošljava 532 radnika. Ova fabrika je u Leskovcu započela svoje poslovanje 2010. godine...Ovaj investitor je izrazio želju da...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.