Sedmi dan pada dinara

Izvor: RTS, 26.Maj.2010, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedmi dan pada dinara

Posle sedam dana slabljenja dinar će sutra ojačati prema evru i to za 30 para. NBS danas prodala 100 miliona evra.

Dinar će sutra ojačati prema evru za 0,3 odsto i zvanični srednji kurs će biti 102,8082. Nakon današnje intervencije NBS obustavljen je višednevni pad domaće valute, koja je danas bila na najnižem nivou od uvođenja evra. Srednji kurs je bio 103,1139 dinara za evro.

Narodna banka Srbije prodala je danas 100 miliona evra na međubankarskom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << deviznom tržištu da bi sprečila prekomerene dnevne promene deviznog kursa, što je do sada najveća dnevna intervencija centralne banke.

Od početka godine NBS je na međubankarskom deviznom tržištu prodala 976,5 miliona evra, uključujući i današnju intervenciju, objavila je NBS.

Stručnjaci ocenjuju da je kurs slika celokupnog stanja u privredi i da su veći izvoz i više investicija jedini način na koji se može postići stabilan kurs.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sedmi dan slabljenja dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2010

BEOGRAD - Dinar je i danas, sedmi dan za redom, ponovo na istorijskom minimumu prema evru, jer je oslabio za 60 para ili 0,6 odsto, uprkos intervenciji Narodne banke Srbije (NBS), koja je juče prodala 20 miliona evra na deviznom tržištu, tako da je zvanični srednji kurs 103,1139 dinara za jedan evro,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Kurs utiče na cene i inflaciju

Izvor: B92, 26.Maj.2010

Beograd -- Kupovna moć građana Srbije od početka krize do danas realno je manja za skoro 26 odsto...Ukoliko evro nastavi da skače kupovna moć građana nastaviće da slabi, ocenjuju ekonomisti. ..Ekonomisti kažu da bi, ako bi ostao na jučerašnjem nivou od 102,5 dinara, kurs mogao da pogura cene...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.