Izvor: S media, 12.Mar.2012, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delta uplatila 2,63 milijarde dinara za Maxi

Porez je uplaćen na osnovu prošlogodišnje prodaje lanca Maksi u Srbiji belgijskoj kompaniji Delez za 932,5 miliona evra.

"Kompanija Delta Holding izmirila je poreske obaveze po osnovu prodaje kompanije Delta Maxi u skladu sa važećim zakonskim propisima Republike Srbije. Po ovom osnovu, kompanija Delta Kapital, na koju je prenet udeo u privrednom društvu Delta Maxi, uplatila je juče u budžet Republike Srbije porez na kapitalnu dobit u iznosu od 2,63 milijarde dinara", >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << izjavila je potpredsednica za korporativne komunikacije Delta Holdinga Jelena Krstović.

Kompanija Delta Maxi nalazila se u vlasništvu kompanije Hemslade sa Kipra koja nije poreski obveznik Republike Srbije.

Privrednici oporavljaju Jat?

Tadić večerao sa direktorima Deleza

Milka Forcan: Nisam srela Miškovića godinu dana

Odlukom Delta Holdinga, formirano je pravno lice Delta Kapital sa sedištem u Beogradu i tako je stvoren pravni osnov da navedeni porez bude plaćen u Srbiji, rekla je Krstovićeva u saopštenju koje je Delta Holding dostavio Tanjugu.

Kompanija Delez postala je novi vlasnik 100 odsto beogradskog trgovinskog lanca „Delta Maxi“, potpisivanjem ugovora 3. marta 2011, a u cenu od 932,5 miliona evra uključena su i neto dugovanja Maksija od 300 miliona evra prema dobavljačima.

U trenutku prodaje, lanac Delta Maxi imao je oko 450 maloprodajnih objekata - od Srbije, preko Bosne i Hercegovine , Crne Gore, Bugarske i Albanije, do sedam distributivnih centara Delta Maksi.

Sredinom 2011, kada su početi razgovori o prodaju, usledio je prigovor i poziv predsednika Srbije Borisa Tadića kompaniji Delta da "izrazi patriotizam“, tako što će transfer poreza platiti u Srbiji, a ne preko "of šor" zona, kako je tada pominjano.

„Delez“ ušao je u posao verovatno jedan od unosnijih u Srbiji, a ta kompanija preuzela je sve dugove i obaveze Delta Maxija.

„Delez“ poseduje lanac od 2.800 maloprodajnih objekata u šest zemalja na tri kontinenta i u 2010. ostvarila je prihod od 20,8 milijardi evra sa 137.000 zaposlenih.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Delta holding platio 2,63 milijarde dinara za prodaju Maksija

Izvor: Blic, 12.Mar.2012

Kompanija “Delta holding” je danas Republici Srbiji uplatila 2,63 milijarde dinara na ime poreza na kapitalnu dobit, za prodaju trgovinskog lanca “Maksi”. Jelena Krstović..- Činjenica je da smo danas izmirili poreske obaveze po osnovu prodaje Delta Maksija od 2,63 milijarde dinara - izjavila...

Nastavak na Blic...

Delta uplatila porez za Maksi

Izvor: Studio B, 12.Mar.2012

Kompanija Delta holding uplatila je u budžet Republike Srbije porez na kapitalnu dobit u vrednosti od 2,63 milijarde dinara, saopštila je u Beogradu kompanija Delta Holding...Porez je uplaćen na osnovu prošlogodišnje prodaje lanca Maksi u Srbiji belgijskoj kompaniji Delez za 932,5 miliona evra..."Kompanija...

Nastavak na Studio B...

Od “Maksija“ 2,63 milijarde poreza

Izvor: Večernje novosti, 13.Mar.2012, 00:10

„Delta Holding“ u ponedeljak je platila porez na kapitalnu dobit za prodaju najvećeg srpskog trgovinskog lanca. Jelena Krstović: Uplatili smo novac u budžet

Nastavak na Večernje novosti...

MIŠKOVIĆ DRŽAVI PLATIO 25 MILIONA EVRA POREZA

Izvor: Kurir, 13.Mar.2012

Po osnovu prodaje „Delta Maksija“ kompaniji „Delez“ „Delta holding“ juče u budžet Srbije uplatio 2.630.000.000 dinara..BEOGRAD - Stigao novac...Jelena Krstović, potpredsednica „Delta holdinga“ za korporativne komunikacije, saopštila je sinoć da je kompanija „Delta holding“ izmirila...

Nastavak na Kurir...

Delta holding platila 2,63 mld. dinara poreza na kapitalnu dobit

Izvor: GdeInvestirati.com, 13.Mar.2012

Kompanija Delta holding je danas uplatila 2,63 milijarde dinara na ime poreza na kapitalnu dobit, za prodaju najvećeg trgovinskog lanca Maxi. Opširnije..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.