MIŠKOVIĆ DRŽAVI PLATIO 25 MILIONA EVRA POREZA

Izvor: Kurir, 13.Mar.2012, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MIŠKOVIĆ DRŽAVI PLATIO 25 MILIONA EVRA POREZA

Po osnovu prodaje „Delta Maksija“ kompaniji „Delez“ „Delta holding“ juče u budžet Srbije uplatio 2.630.000.000 dinara

BEOGRAD - Stigao novac.

Jelena Krstović, potpredsednica „Delta holdinga“ za korporativne komunikacije, saopštila je sinoć da je kompanija „Delta holding“ izmirila poreske obaveze, to jest da je u budžet uplatila 2.630.000.000 dinara. Svota je iznos koji je firma Miroslava Miškovića platila po osnovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << prodaje kompanije „Delta Maksija“ belgijskom „Delezu“ u skladu s važećim zakonskim propisima Republike Srbije.

- Po ovom osnovu, kompanija „Delta kapital“, na koju je prenet udeo u privrednom društvu „Delta Maksi“, uplatila je u budžet Republike Srbije porez na kapitalnu dobit u pomenutom iznosu - piše u saopštenju kompanije koje je potpisala Krstovićeva.

Ona je za Kurir rekla da su ovom uplatom ispunili obećanje dato prošle godine.

- Od prvog dana smo govorili da će porez biti plaćen u Srbiji, a ne na Kipru, kako se spekulisalo u medijima - kratko je prokomentarisala potpredsednica za korporativne komunikacije „Delte“ i dodala da će sve svoje obaveze nastaviti da izmiruju u zakonskom roku.

- Kompanija „Delta Maksi“ nalazila se u vlasništvu kompanije „Hemslade“ s Kipra, koja nije poreski obveznik Republike Srbije. Odlukom „Delta holdinga“ formirano je pravno lice „Delta kapital“ sa sedištem u Beogradu i tako je stvoren pravni osnov da se navedeni porez plati u Srbiji - objasnila je Krstovićeva.

Podsetimo, pojedini mediji su pisali da Mišković ne mora da plati porez jer je oslobođen po osnovu dvostrukog oporezivanja koje je Republika Srbija zaključila s Republikom Kipar 1986.

Kostić: Dobra stvar za državu!

Svetislav Kostić, asistent na predmetu poresko pravo na beogradskom Pravnom fakultetu, na vest da je „Delta“ uplatila porez kaže za Kurir da je poreski obveznik obračunao i platio porez, što je normalna stvar. Na pitanje kako komentariše to što je „Delta“ odlučila da plati porez u Srbiji, iako nije morala, on ističe da ne bi ulazio u motive ove kompanije.

- To je dobra stvar za državu, 25 miliona evra je dobar prihod, posebno u ovo vreme - navodi Kostić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.