Potpis deteta obavezan za dobijanje dečijeg dodatka

Izvor: Njuz.net, 20.Okt.2012, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpis deteta obavezan za dobijanje dečijeg dodatka

Napomena: Ova vest je šaljive prirode

Dete mora lično da popuni obrazac


BEOGRAD, 20. oktobar 2012. (Njuz) – Iz Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike podsetili su sve majke da je potpis deteta obavezan prilikom apliciranja za roditeljski i dečiji dodatak.
U ministarstvu takođe podsećaju novopečene roditelje da je prisustvo deteta prilikom popunjavanja obrasca obavezno.
- Iako je procedura za dobijanje dodataka olakšana, pa majke sada, umesto osamnaest, treba da pribave svega petnaest dokumenata iz pet različitih institucija, mnoge porodilje i dalje imaju primedbe na čitavu proceduru, a čak se u opštini ili socijalnom pojavljuju bez deteta. Podsećam majke da je prisustvo bebe obavezno jer obrazac mora da se popuni lično – rekla je Tatjana Stojanović iz Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, pri čemu je demantovala da potpis mora da bude čitak. – Dovoljno je da se dete potpiše tako da se razazna njegovo ime i prezime – rekla je ona.
Žalbe pojedinih roditelja da samo na gorivo ili taksi usluge prilikom jurenja dokumetacije potroše skoro isto para koliko iznosi jednokratna pomoć, u ministarstvu nisu želeli da komentarišu, već su umesto toga pozvali majke da budu „nešto maštovitije i kreativnije prilikom pribavljanja potrebnih obrazaca“.
- Poseta većem broju ustanova može imati pozitivan uticaj na socijalizaciju deteta, a ako je majka dovoljno vešta, naučiće ga i da hoda, pa dete može samo da dođe u opštinu ili sud da preda dokumenta, pri čemu će majka imati više vremena za obavljanje kućnih poslova što joj nalaže majčinska dužnost – zaključila je Tatjana Stojanović.
Miroslav Vujović

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.