Nemaju ni za hleb

Izvor: Glas javnosti, 10.Avg.2009, 05:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemaju ni za hleb

BOLJEVAC - Šestočlana porodica Dragana Karabaševića, bivšeg rudara iz Podgorca kod Boljevca, nema para ni za hleb ni za lekove otkako je u novembru ostao bez posla. NJegova deca Stefan (12), Emina (10), David (8) i Dragana (7) i supruga Lidija bukvalno nemaju čime da se prehrane.

Dragan kaže da su pre dva meseca podneli zahtev za dečji dodatak i materijalno obezbeđenje, ali iz Centra za socijalni rad u Boljevcu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << do danas nije stigao nikakav odgovor.

Nemaju ni za lekove

Karabaševići kažu da je njima svejedno šta će i da li će nešto da pojedu i popiju, ali im teško pada to što ne mogu deci da obezbede ni minimalne potrebe.

- Emina nam je bila u bolnici u Nišu, ima neko krvarenje u želucu. Nismo mogli da je vodimo na kontrolu, jer nismo imali para. Prepisali su joj lekove, ali kutija košta 4.000 dinara. Odakle da kupimo. Eto nadamo se da ozdravi nekako i bez lekova. Prepisao joj je lekar naočare koje koštaju 5.000 dinara. Uspela sam da joj kupim neke na buvljoj pijaci za 300 dinara. Ne znam koliko su dobre, ali za bolje se nema. Da ne pričam da su svi željni čokolade, soka... -priča zabrinuta majka Lidija.

E nikad nisam razumeo kako neko moze praviti copor dece a zna da nemoze da ih prehrani.Smatram da svako ima pravo na jedno dete,ako ima mogucnosti moze da pravi i vise,ali sad se ova deca pate,nemaju ni najosnovnije da jedu.Zalosno...Po Srbiji ima puno neobradjene i zapustene zemlje,neko ce procitati ovo pa ce mu dati.Sta ces...

da li mozete objaviti adresu da im se posalje pomoc

Oni nemaju nista o toga sto su izasli u novinama,ako vec o njima pisete onda ste mogli

napisati i njihovu adresu. Mozda se nadju neki ljudi koji su spremni da odvoje koji dinar,pa bi bar i oni nesto od toga imali.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.