Bračni par Stošić izgubio sina i snaju, o unukama brinu dečjim dodatkom od 8 hiljada dinara

Izvor: Luftika.rs, 28.Dec.2022, 13:02

Bračni par Stošić izgubio sina i snaju, o unukama brinu dečjim dodatkom od 8 hiljada dinara

Teška tragedija zadesila je porodicu Stošić iz okoline Vladičinog Hana i neophodna im je pomoć društva jer državna administracija ne čini ništa da im olakša svakodnevicu.
Bračni par Stošić, Gordana (57) i Zoran (65) iz brdskog sela Bačvište kod Vladičinog Hana su oboje nezaposleni, a već tri godine uspešno se staraju o dve unuke nakon smrti roditelja. Oni nemaju nikakvu pomoć države, osim dečjeg dodatka.
Dečji dodatak je jedini prihod koji imaju za devojčice, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << koji, u zavisnosti od meseca, iznosi 8.000 ili 9.000 dinara.
– Želja nam je da budemo sa bakom i dekom zato što su nas roditelji napustili. Svako veče plačem za majkom, ne mogu da prestanem, napisala sam joj čestitku i baka mi je rekla da je u bolnici, nisam mogla da joj dam ali je i dalje čuvam – bolne su reči sedmogodišnje Dunje.
Kako njihova baka kaže, devojčice žive u strahu da ih ne odvoje od bake i deke jer su iz Centra za socijalni rad već najavili moguće oduzimanje dece.
– Mi sve što imamo dajemo za njih i činimo sve da ne budu gladne i da se ne razlikuju od druge dece – dodaje baka Gordana. Sin Bojan, sa samo 29 godina, nam je poginuo u saobraćajnoj nesreći oktobra 2019. godine. Te iste godine ga je napustila supruga, više puta ih ostavljala i vraćala se. Živeli su posebno, u Bačvištu, iznajmljivali i stan u Repincu, prigradskom hanskom selu. On je radio u Vojsci Srbije, čuvao decu, povremeno uzimao bolovanje zbog njih, pomagala sam i ja. Nadao se da će supruga da se vrati zbog devojčica. Međutim, ona je podnela zahtev za razvod braka, prvo ročište je zakazano za avgust, a onda za oktobar. U međuvremenu on je nastradao, njegova bivša supruga ove godine, a deca ostala bez roditeljksog staranja – kaže baka Gordana.
Printscreen Telegraf Pomozimo Gordani i Zoranu da nastave da brinu o svojim unukama.
Račun za donacije: 200-3453980101008-90, Fondacija „Tamara Misirlić“
Svrha uplate: Pomoć porodici Stošić
Devizni račun: RS35200345398010198860
SWIFT/BIC: SBPORSBG
Izvor: Telegraf
„Bako, nećeš da ideš“: Sanju hapse, dok unuke zapomažu da ih ne odvode majci (VIDEO)

Pogledaj vesti o: Dečji dodatak,   Isplata dečijih dodataka

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.