Svet obeležio Dan zaljubljenih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Feb.2016, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svet obeležio Dan zaljubljenih

Dan zaljubljenih svakog 14. februara obeležava se u čast Svetog Valentina, sveštenika koji je tajno venčavao vojnike sa njihovim izabranicama, iako je to bilo zabranjeno. Praznik je poslednjih decenija postao globalan, a proslavlja se i na mestima gde katolici ili protestanti nisu u većini.

Ljubav u vazduhu, i to veoma razređenom, osećala se juče i u Moskvi, u jednoj od najviših građevina na svetu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tornju Ostankino, gde se šestoro najsrećnijih i najkreativnijih parova ljubilo na visini od 337 metra. Oni su pobedili na takmičenju za najzanimljivije fotografije preko društvenih mreža.

A na Dalekom Istoku, proslava dana Svetog Valentina povezana je sa svetlošću. Tako su Tajvanci u noći pre praznika puštali lampione sa porukama i željama zaljubljenih parova.

Lepa slika i u Hong Kongu, gde su prolaznici pored luke mogli da vide 25.000 osvetljenih ruža. Originalno iz Južne Koreje, ova instalacija se samo privremeno nalazi na tom mestu, pošto je na nekoj vrsti svetske turneje. Cilj je širiti ideju ljubavi i sreće, kažu organizatori.

Ovu priču završavamo na, po mnogima, najromantičnijem mestu na svetu. Verona je svoju slavu stekla zahvaljujući Šekspirovoj priči o Romeu i Juliji, i to sada dovodi veliki broj turista.

Tokom godine, njih 200.000 poseti grad, a najviše dolazi upravo za ovaj praznik. Ulice su u znaku ljubavi, a svuda se mogu naći sitnice sa likovima i imenima Romea i Julije.

Za kraj i poruka da ljubav ne bude u vazduhu samo na Svetog Valentina, već svakoga dana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.