Pozorišna predstava Til Ojlenšpigel na Dan zaljubljenih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2019, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozorišna predstava "Til Ojlenšpigel" na Dan zaljubljenih

U Novosadskom sutra, na Dan zaljubljenih biće premijerno odigrana predstava "Til Ojlenšpigel" u režiji Tare Manić. Pozorišnim jezikom drama preispituje granice između laži i istine.

"Da li se istina sakriva u lažima, početna je ideja predstave zasnovane na likovima Barona Minhauzena i Tila Ojlenšpigela, najvećim lažovima nemačke folklorne scene koji su postali arhetip i sleng. Čuveno „baronisanje" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prevazilazi književni diskurs, našlo je svoj put do posla, nauke, menadžmenta, pa čak i medicine. Za nastanak predstave i njenog naslova, zaslužan je i esej američkog profesora Harija Frankfurta "On Bullshit" objavljen 2005. godine koji je posle štampanja knjige bio dugo najčitaniji na listi Njujork Tajmsa. Predstava preispituje fenomen laganja, koje dobija pandemijske razmere a za to je zaslužna i globalna stvarnost čiji smo savremenici i kreatori", kazala je Tara Manić, rediteljka.

Scenografija je poverena Nori Arva, a kostimografija Milici Radovanović i Srđanu Periću. Očekuju vas songovi koje je komponovao David Klem. Igraju Emina Elor, Terezija Figura, Agota Ferenc, Gabor Pongo, Arpad Mesaroš, Atila Giric, Daniel Husta i Atila Mađar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

''Til Ojlenšpigel - o proseravanju'' večeras premijerno u Novosadskom pozorištu

Izvor: Blic, 14.Feb.2019, 15:28

Predstava ''Til Ojlenšpigel – o proseravanju'' u režiji Tare Manić biće premijerno izvedena večeras u 19 časova na sceni Novosadskog pozorišta. O ovom komadu koji je nastao na osnovu nemačkih narodnih pesama i priče o baronu Minhauzenu Rudolfa Eriha Raspea rediteljka kaže da je pod krilaticom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.