Vlada usvojila program obeležavanja Dana državnosti

Izvor: Studio B, 02.Feb.2012, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada usvojila program obeležavanja Dana državnosti

Vlada Srbije usvojila je program obeležavanja Dana državnosti, koji se proslavlja 15. februara.

"Dan državnosti biće obeležen sa više reprezentativnih izložbi i koncerata, promenadnim defileima orkestara Vojske Srbije, odavanjem počasti utemeljivačima srpske državnosti i nizom drugih prigodnih manifestacija", naveo je na konferenciji za novinare šef Vladine kancelarije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />
Dan Drzavnosti ove godine po prvi put će se slaviti uz dva neradna dana, 15. i 16. februar. Vlada Srbije donela je i odluku o osnivanju Saveta za pitanja ratnih veterana, koji će se baviti zaštitom boraca, vojnih invalida i civilnih invalida rata.

"Ovaj Savet će predlagati Vladi mere za unapređenje njihovog položaja i radiće na usklađivanju važećih propisa koji obezbeđuju njihovu zaštitu i pripremati programe i mere za njihovo osposobljavanje", kazao je Mihajlović.
Pogledaj vesti o: Dan državnosti Srbije

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.