TADIĆ ČESTITAO DAN VOJSKE SRBIJE

Izvor: Kurir, 11.Feb.2011, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TADIĆ ČESTITAO DAN VOJSKE SRBIJE

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić čestitao je pripadnicima Vojske Srbije 15. februar - Dan Vojske Srbije. Tadić je u čestitki naveo da je proslavljanjem Dana državnosti i Dana Vojske Srbije 15. februara obnovljena najdublja istorijska i tradicionalna veza u stvaranju i izgradnji naše države i njene vojske, objavljeno je na internet stranici Ministarstva odbrane.

"Vojska Srbije je u protekloj godini realizovala brojne krupne zadatke, a jedan od najvećih je profesionalizacija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << što je veliki iskorak u stvaranju jake i moderne Vojske, koja se razvija u skladu sa najvišim međunarodnim standardima, kao siguran oslonac mira u regionu i garant stabilnosti i napretka naše zemlje", naveo je on.

Tadić je naglasio i da je uveren da će pripadnici vojske i ubuduće odgovorno i profesionalno izvršavati svoje obaveze i postavljene zadatke.

"Čestitam vam praznik, uz želju da uspešno nastavite započeti proces reformi i jačate operativnu i funkcionalnu sposobnost Vojske Srbije", istakao je on.

Pripadnici Vojske Srbije izvešće u nedelju, 13. februara, vežbu na beogradskom Ušću povodom obeležavanja 15. februara Dana Vojske Srbije.

Na vežbi, u Parku mira i prijateljstva, učestvovaće oko 1.000 pripadnika Vojske Srbije, a prvi put javnosti će biti prikazane deklarisane jedinice za učešće u multinacionalnim operacijama UN.

Reč je o tri jedinice - Motorizovana pešadijska četa, vod Atomsko-biološko-hemijske odbrane (ABHO) i vod Vojne policije, čija je priprema započela u februaru 2010. godine.

Na vežbi će učestvovati i pripadnici Specijalne brigade, Rečne flotile, Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, Vojne policije, jedinica ABHO i drugih jedinica Vojske Srbije.
Pogledaj vesti o: Dan državnosti Srbije

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.