Izvor: Nezavisne Novine, 15.Feb.2024, 13:32

Srbija slavi Dan državnosti i prisjeća se slavnih predaka (FOTO)

ORAŠAC – Srbija nije slučajno izabrala 15. februar kao Dan državnosti, jer se radi o datumu za koji su vezani jedni od najznačajnijih događaja u istoriji države i srpskog naroda, a samo je dovoljno reći da je na ovaj datum prije 220 godina podignut Prvi srpski ustanak (1804), kao i da je donesen Sretenjski ustav, 1835. godine, koji je bio prvi ustav Kneževine Srbije.
Pogledaj vesti o: Dan državnosti Srbije

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Vranje obeležilo Dan državnosti (Foto)

Izvor: OkRadio.rs, 15.Feb.2024

Kraj spomen bareljefa Voždu Karađorću u Vranju je danas svečano obeležen 15. februar, Dan državnosti Republike Srbije. Govoreći o 15. februaru kao, nesumnjivo, najvažnijem datumu u srpskoj istoriji, predsednica Skupštine grada Zorica Jović rekla je da nas za ovaj datum vezuju dva događaja,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.