Izvor: RTS, 11.Feb.2021, 13:55

Si čestitao Vučiću Dan državnosti: Spreman sam da partnerstvo dve zemlje podignemo na još viši nivo

Predsednik Kine Si Đinping uputio je čestitku predsedniku Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti Srbije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.
"Povodom Dana državnosti Republike Srbije, želim u ime Vlade i naroda Kine, kao i u svoje ime, da Vama i prijateljskom srpskom narodu uputim srdačnu čestitku i najbolje želje", piše u čestitki Si Đinpinga.

Si je ocenio da kinesko-srpski odnosi održavaju jak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << trend razvoja, da je međusobno političko poverenje dveju zemalja čvrsto, saradnja u različitim oblastima postiže bogate rezultate, a čelično prijateljstvo se neprekidno produbljuje.
"Dve strane se zajedno suočavaju sa izazovima epidemije kovida 19, čime daju primer saradnje u borbi protiv epidemije u svetu. Nedavno ste, po mom pozivu, prisustvovali Samitu lidera Kine i zemalja centralne i istočne Evrope i dali veliki doprinos uspešnom održavanju samita, što ja visoko cenim", kaže kineski predsednik.
Si Đinping ističe da pridaje veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije.
Spreman je da sa predsednikom Vučićem, u okviru zajedničke izgradnje inicijative "Pojas i put", i saradnje Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, podigne Sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije na još viši nivo, kako bi doprineli blagostanju dveju zemalja i dvaju naroda.
"Želim Vašoj zemlji mnogo prosperiteta, a narodu sreću i blagostanje", navodi se u čestitki predsednika Si Đinpinga.
Pogledaj vesti o: Dan državnosti Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Si Đinping: 'Čelično prijateljstvo' Srbije i Kine se neprekidno produbljuje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Feb.2021

Predsednik Kine Si Đinping uputio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću čestitku povodom Dana državnosti u kojoj je naveo da se čelično prijateljstvo dveju zemalja neprekidno produbljuje, saopšteno je iz Predsedništva Srbije. Đinping je pismu naglasio da kinesko-srpski odnosi "održavaju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Putin čestitao Dan državnosti Srbije

Izvor: RTS, 12.Feb.2021, 09:41

Predsednik Rusije Vladimir Putin uputio je čestitku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti Srbije. . "Primite srdačne čestitke povodom nacionalnog praznika Vaše zemlje - Dana državnosti. U Rusiji visoko cene odnose sa Srbijom koji se temelje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.