Si Đinping čestitao Vučiću Dan državnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2020, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Si Đinping čestitao Vučiću Dan državnosti

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas čestitku predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga, povodom Dana državnosti Srbije. 

"Poštovani gospodine predsedniče,

Povodom Dana državnosti Republike Srbije, želim u ime vlade i naroda Kine, i u svoje lično ime, da Vama i prijateljskom srpskom narodu uputim srdačnu čestitku i najbolje želje.

Poslednjih godina, pod Vašim rukovodstvom, Srbija neprekidno postiže nove rezultate >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u izgradnji države, stabilno napreduje strategija reindustrijalizacije, razvoj ekonomije se ubrzava, standard života naroda se podiže. Uz zajedničke napore obeju strana, kinesko-srpski odnosi se nalaze u punom zamahu procvata. Sa zadovoljstvom konstatujem da su važni projekti o kojima smo se zajedno dogovorili već postigli pozitivne napretke. Međusobno političko poverenje se učvršćuje, međusobno se čvrsto podržavamo oko vitalnih interesa i važnih pitanja.

Nedavno ste izrazili saosećanje i podršku borbi Kine sa koronavirusom novog tipa, što je još jednom pokazalo čelično prijateljstvo zajedničke sudbine dve zemlje.

Pridajem veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije. Spreman sam da zajedno sa Vama, uz vođstvo zajedničke izgradnje inicijative Pojas i put, i saradnje Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, podignem sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije na još viši nivo.

Očekujem da se ponovo sretnem sa Vama u aprilu ove godine, da zajedno diskutujemo o razvoju kinesko-srpskih odnosa i saradnje Kine i zemalja centralne i istočne Evrope.

Želim vašoj zemlji puno prosperiteta, a narodu sreću i blagostanje", navodi se u čestitki predsednika Si Đinpinga.
Pogledaj vesti o: Dan državnosti Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čestitka Sija za Dan državnosti Srbije – "čelično prijateljstvo dve zemlje"

Izvor: RTS, 14.Feb.2020

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga povodom Dana državnosti Srbije. Si je u ime vlade i naroda Kine, i u svoje lično ime uputio Vučiću i „prijateljskom srpskom narodu" srdačnu čestitku i najbolje želje. ...

Nastavak na RTS...

Si Đinping čestitao srpskom narodu Dan državnosti

Izvor: B92, 14.Feb.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas čestitku predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga, povodom Dana državnosti Srbije...On se uz čestitke i najbolje želje Vučiću i prijateljskom srpskom narodu, ističe da su, uz zajedničke napore obe strane, kinesko-srpski odnosi u "punom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.