STIGLA ČESTITKA I OD KIM DŽONG UNA! Najveći svetski lideri čestitali Vučiću Dan državnosti

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2024, 19:52

STIGLA ČESTITKA I OD KIM DŽONG UNA! Najveći svetski lideri čestitali Vučiću Dan državnosti

Stižu lepe želje sa svih krajeva sveta

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas, povodom Dana državnosti Republike Srbije, čestitke brojnih svetskih zvaničnika.

Kralja Čarlsa III uputio je čestitku u kojoj je u svoje i ime svoje supruge njemu i srpskom narodu uputio najtoplije čestitke i najsrdačnije želje.

- Vrednujem povezanost naših nacija i nadam se da naše zemlje mogu da nastave blisku saradnju na važnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << globalnim pitanjima, bilo da su to mir i prosperitet, ili ekološke i klimatske promene, a koja će doprineti našim budućim generacijama u godinama koje dolaze - navodi se u čestitki britanskog kralja.

Čestitku su uputili i predsednica Švajcarske Konfederacije Vajola Amerd, predsednik Republike Indonezije Džoko Vidoda, predsednik Češke Republike Petr Pavel, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

U čestitki predsednice Amerd se, uz najbolje želje za lični prosperitet predsednika Vučića i uspešnu budućnost srpskog naroda i zemlje, kaže:

- Poštovanje međunarodnog prava, multilateralizma i univerzalnih principa u Povelji Ujedinjenih nacija ostaju naš najbolji kompas u težnji ka svetu mira i blagostanja. Raduje me što naše dve zemlje i dalje uživaju u tome odlične veze. Uverena sam da ćemo i dalje da razvijamo i produbljujemo našu saradnju na bilateralnom i multilateralnom nivou u godinama koje dolaze.

Predsednik Republike Indonezije Džoko Vidoda u čestitki predsedniku Vučiću navodi:

- Vaša Ekselencijo, povodom nacionalnog praznika, Dana državnosti Republike Srbije, u ime Vlade i naroda Republike Indonezije, kao i u svoje lično ime, upućujem srdačne čestitke i najbolje želje Vama, Vladi Republike Srbije i srpskom narodu. Sa velikim zadovoljstvom ističem da ove godine obeležavamo 70 godina prijateljskih odnosa i saradnje između Indonezije i Srbije i izražavam uverenje da će naše zemlje unaprediti saradnju u različitim strateškim sferama. Iskreno želim da takva naša saradnja donese dobrobit našim narodima, kao i da doprinese regionalnoj i svetskoj stabilnosti i miru.

U čestitki predsednika Češke Republike Petr Pavela se navodi:

- Poštovani gospodine predsedniče, Vama lično, kao i svim građanima Republike Srbije želim mnogo uspeha i trajnog prosperiteta povodom Dana državnosti vaše zemlje. Čvrsto verujem da će se međusobno razumevanje i prijateljstvo između naših zemalja i dalje razvijati u interesu jačanja naše obostrano korisne saradnje. Uveravam vas da Češka nastavlja da pruža svesrdnu podršku pristupanju Srbije EU. Primite, gospodine predsedniče, izraze mog dubokog poštovanja.

Predsedniku Vučiću čestitka je stigla i od Sultana Omana Hajtama Bin Tarika, koji je uz iskrene čestitke, poželeo predsedniku sreću i dobro zdravlje, a prijateljskom narodu Srbije napredak i prosperitet.

Predsednik Republike Portugal u čestitki predsedniku Vučiću kaže:

- Povodom Dana državnosti Republike Srbije, Vašoj Ekselenciji želim da prenesem čestitke i iskrene želje za Vaše lično blagostanje, kao i napredak i prosperitet srpskog naroda.

Tokom dana Vučiću su čestitke uputili brojni predsednici i državnici među kojima su predsedenik SAD Džozef Bajden, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, predsednik Francuske Emanuel Makron i predsednik Italije Serđo Matarela, kralj Švedske Karl Gustaf XVI, kralj Jordana Abdulah II kao i predsednik Radničke Narodne Partije Koreje Kim Džong Un.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf/Tanjug/T.U./Prenela: T.M.
Pogledaj vesti o: Dan državnosti Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.