Radno vreme prodavnica

Izvor: Danas, 14.Feb.2015, 01:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radno vreme prodavnica

Prema odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine u Beogradu, 15. februara, na Dan državnosti Srbije, privredni subjekti koji obavljaju zanatsku, trgovinsku i ugostiteljsku delatnost u gradu radiće prema posebnom rasporedu.

U saopštenju Sekretarijata za privredu navodi se da u danas 14. februara (uoči Sretenja), dežurne prodavnice pretežno prehrambene robe moraju da rade najmanje od >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << 9 do 18 časova. U sutra 15. februara, dežurne prodavnice mogu biti zatvorene, dok u ponedeljak i utorak, 16. i 17. februara, moraju da rade najmanje od 9 do 12 časova. Na dan državnog praznika Sretenja (15, 16. i 17. februara) nespecijalizovane radnje u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambenog asortimana i posebni trgovinski objekti mogu biti zatvoreni.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade od 00 do 24 časa, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje u vremenu od 6 do 20 sati.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika rade, dužni su da raspored radnog vremena istaknu na vidnom mestu, najmanje tri dana pre dana državnog praznika. Svi trgovinski i zanatski objekti za vreme ovog državnog praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju. U dane kada se praznuje državni praznik Sretenje – Dan državnosti Srbije (15, 16. i 17. januar), ugostiteljski objekti koji se nalaze u stambenim zgradama mogu raditi najduže do ponoći i emitovati muzički program do 23 sata.

Pošte

Za vreme obeležavanja Dana državnosti, 15. februara, dežurna će biti Glavna pošta u Takovskoj 2, koja radi 24 časa. U ponedeljak i utorak, 16. i 17. februara biće dežurne i pošte u TC "Stadion" (od 8 do 19 časova), u "Univereksportu" u Nehruovoj ulici (od 8 do 20 časova), TC "Novi Merkator" (od 9 do 19 časova), pošta na Šumadijskom trgu 2a (od 8 do 15 časova) i u Glavnoj ulici u Zemunu (od 8 do 15 časova). B. R.

Besplatne posete Narodnom muzeju

Povodom Dana državnosti Republike Srbije, izložbe Narodnog muzeja u Beogradu od 14. do 17. februara biće besplatne za sve posetioce. Pored centralne zgrade na Trgu republike, gde je aktuelna nagrađivana izložba „Pit Mondrijan. Slučaj Kompozicije II”, zatim izložbe „Sava Sandić” i „Kroz lica muzeja”, zainteresovani će moći da vide i postavku izložbe „I ovaj kamen zemlje Srbije” u Galeriji fresaka Narodnog muzeja.

Zelene pijace i tržni centri

Zelene pijace će 15, 16. i 17. februara raditi uobičajeno od 6 do 19 časova, saopšteno je iz JKP „Gradske pijace”.

Otvoreni tržni centar – Novi Beograd 15. i 17. februara će raditi od 8 do 16 časova, dok 16. februara neće raditi. Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom – Miljakovac 15. i 17. februara radiće od 6 do 19 časova, dok 16. februara neće raditi. Pijaca cveća TC „Krnjača“ 15. februara će raditi od 00 do 08 časova, dok će 16. i 17. februara raditi od 11 do 8 časova narednog dana. G. R.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

SRETENJE Menja se radno vreme prodavnica, zanatlija, ugostitelja...

Izvor: Blic, 14.Feb.2015

Trgovinske i zanatske radnje, kao i kafići, restorani i ostali ugostiteljski objekti za vreme obeležavanja Dana državnosti radiće prema posebnom radnom vremenu...U saopštenju Sekretarijata za privredu se navodi da danas, uoči Sretenja, dežurne prodavnice pretežno prehrambene robe moraju da rade...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.