Obeležen Dan državnosti UAE u Beogradu

Izvor: RTS, 02.Dec.2014, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen Dan državnosti UAE u Beogradu

Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Beogradu Džuma Rašid el Daheri kaže da su odnosi i prijateljstvo Srbije i UAE u različitim oblastima snažno utemeljeni zahvaljujući mudroj politici i pravoj viziji rukovodstava dveju zemalja.

Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Beogradu Džuma Rašid el Daheri istakao je na prijemu povodom Dana državnosti UAE kojim se obeležava 2. decembar 1971. godine – kada se sedam emirata povezalo pod jednom unijom nazvanom Ujedinjeni Arapski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Emirati, da su odnosi i prijateljstvo Srbije i UAE u različitim oblastima snažno utemeljeni zahvaljujući mudroj politici i pravoj viziji rukovodstava dveju zemalja, prenosi Beta.

"Poslednja poseta prestolonaslednika Abu Dabija šeika Muhameda bin Zajida el Nahjana Srbiji, kao i poseta predsednika Srbije Tomislava Nikolića Abu Dabiju prošle nedelje doprinele su produbljivanju odnosa i prijateljstva koje je spojilo dve zemlje i dva prijateljska naroda", rekao je ambasador na prijemu povodom obeležavanja 43. Dana državnosti Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kaže da su te posete istakle važnost održavanja sastanaka, konsultacija i usklađivanja svega što je doprinelo "putu razvoja prijateljstva i negovanju interesa dvaju naroda".

Ovo je prva proslava Dana državnosti UAE u Beogradu od osnivanja ambasade u aprilu ove godine.

"UAE i Srbija uzajamno dele tople i srdačne odnose koje i dalje neprekidno razvijaju. Dogovor dveju država o razvijanju ekonomskih odnosa od 2012. postaje sve značajniji, što se dokazalo u više oblasti", dodaje ambasador.

Prijemu je prisustvovao predsednik Srbije Tomislav Nikolić, predsednica Skupštine Maja Gojković, brojni ministri, predstavnici diplomatskog kora i ličnosti iz sveta politike i privrede.
Pogledaj vesti o: Dan državnosti Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.