Keri u ime Obame i naroda SAD čestitao Dan državnosti

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Feb.2016, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri u ime Obame i naroda SAD čestitao Dan državnosti

Državni sekretar SAD Džon Keri čestitao je večeras u ime predsednika Baraka Obame i naroda SAD narodu Srbije Dan državnosti 15. februar.

"U ime predsednika Baraka Obame i naroda SAD upućujem najbolje želje narodu Srbije povodom vašeg Dana državnosti 15. februara", navodi se u saopštenju američkog državnog, koje je dostavio Stejt deprtment.

"Mi pozdravljamo posvećenost Srbije procesu stupanja u EU i reformama koje su sa tim povezane, što je priznato otvaranjem >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prva dva poglavlja u decembru", navodi se u saopštenju Kerija.

On je istakao da će vredan rad na usvajanju normi i standarda EU dovešće do prosperitetnije i demokratskije Srbije koja je potpunije integrisana u evro-atlantske institucije.

"Mi, takođe, pohvaljujemo napore Srbije na promociji regionalne stabilnosti što je dovelo do suštinskog napretka u normalizaciji odnosa sa Kosovom i poboljšanju odnosa sa Bosnom i Hercegovinom i Albanijom", navodi se u saopštenju.

"Kao što sam rekao premijeru Srbije Aleksandru Vučiću kada smo se sreli u Beogradu u decembru, SAD su posvećene saradnji sa Srbijom koja primenjuje vladavinu prava i druge reforme neophodne da se izgradi solidna osnova za kontinuirani ekonomski rast i veći prosperitet", navodi se u saopštenju američkog državnog sekretara.

"Čestitam narodu Srbije i radujem se kontinuiranom jačanju našeg partnerstva u narednim godinama", naveo je Džon Keri.
Pogledaj vesti o: Dan državnosti Srbije

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Keri u ime naroda SAD čestitao Dan državnosti

Izvor: RTS, 12.Feb.2016

Američki državni sekretar Džon Keri čestitao je u ime predsednika Baraka Obame i naroda SAD narodu Srbije Dan državnosti 15. februara. U saopštenju Stejt departmenta pohvaljuju se napori Srbije na promociji regionalne stabilnosti. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.