Gašić uručio medalje za revnosnu službu

Izvor: RTS, 03.Mar.2015, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić uručio medalje za revnosnu službu

Ministar odbrne Bratislav Gašić je u ime predsednika Srbije Tomislava Nikolića uručio 51 pripadniku Ministarstva odbrane i Vojske Srbije zlatne i srebrne medalje za revnosnu službu.
Bratislav Gašić je tim povodom istakao da je predsednik Nikolić državnim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odličjima odlikovao pripadnike sistema odbrane povodom Dana državnosti Srbije, prenosi Tanjug.

Ističe da je Dan državnosti najveći državni praznik Republike u političkom, kulturnom, vojnom i istorijskom kalendaru Srbije i da je oduvek bio dan u kome smo veličali slobodarsku tradiciju našeg naroda.
Gašić je naveo da se sad ponosno prisećamo viševekovnog puta svog nastajanja samoostvarenja i samopoštovanja i da uzdignute glave govorimo o hrabrosti naših predaka i mudrosti naših državotvoraca.
"I danas posle više od dva veka, pred nama je isti zadatak - ispunjavamo zavete predaka i čuvamo i razvijamo vrednosti na kojima počivaju i opstaju srpska država i vojska", rekao je on.
Prema njegovim rečima, u prošloj godini, koja je obilovala brojnim izazovima, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije radili su na jačanju mira, bezbednosti i stabilizaciji prilika u regionu.
Gašić je istakao i da smo pokazali da smo važan segment suvereniteta i integrtiterta naše države, naglasivši da su odlikovanja jedan od važnih znakova drzavnog identiteta.
Napominje da se odlikovanja dodeljuju za izuzetne rezultate u obavljanju dužnosti u oblastima odbrane i bezbednosti, za rad koji ne može da ostane neprimećen i nevrednovan.
"Danas su sa nama oficiri, podoficiri i civilna lica, koje krase najviše vrednosti - pre svih, vojnička čast i najviša moralna načela", rekao je Gašić.
Dodaje da su svi nagrađeni pokazali vernost i odanost otadžbini, kao i posvećenost profesiji i da stručno i odgovorno obavljaju svoje dužnosti.
Gašić je, čestitavši dobitnicima odlikovanja u svoje lično i ime predsednika Srbije rekao kako veruje da će oni i u buduće časno obavljati svoju dužnost.
Nikolić je zlatnim medaljama za revnosnu službu odlikovao 16 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, dok je njih 35 odlikovano srebrnom medaljom za revnosnu službu.
Pogledaj vesti o: Dan državnosti Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.