Izvor: JUGpress.com, 15.Feb.2024, 16:59

Cvetanović čestitao Dan državnosti

LESKOVAC

Danas, na veliki hrišćanski praznik Sretenje Gospodnje, Srbija slavi Dan državnosti u znak sećanja na dva važna događaja koji su obeležili našu istoriju, zbor u Orašcu organizovan 1804. godine kada je podignut Prvi srpski ustanak protiv Turaka, pod vođstvom Đorđa Petrovića Karađorđa i dan kada je u Kragujevcu 1835. godine usvojen prvi moderni Ustav Kneževine Srbije.

Gradonačelnik Leskovca. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Goran Cvetanović čestitao je danas Dan državnosti.

„Naša bogata istorija i slavni preci nas obavezuju da nastavimo sa predanim radom usmerenim ka poboljšanju svih društvenih sfera radi prosperiteta našeg grada i države, a sve u cilju sigurne i stabilne budućnosti.

Svim građanima Leskovca i Srbije upućujem čestitke povodom današnjeg praznika i želim dobro zdravlje, sreću i blagostanje,“ navodi se u čestitki, saopšteno ej iz Cvetanovićevog kabineta. (kraj)LJS/SA

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Dan državnosti Srbije

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.