Izvor: RTS, 14.Feb.2021, 16:00

Čestitke građanima Srbije povodom Dana državnosti

Zvaničnici iz zemlje i regiona čestitaju rukovodstvu i građanima Republike Srbije Sretenje - Dan državnosti.
Gostujući danas na Radio-televiziji Srbije ministar za brigu o selu Milan Krkobabić čestitao je slavu domaćinima koji slave Svetog Trifuna, zaštitnika vinogradara i uputio čestitku svim građanima Srbije povodom sutrašnjeg obeležavanja Dana državnosti i ustavnosti Srbije, Sretenja.
"Selo je rodno mesto države Srbije", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Krkobabić i posebno istakao da je za rešavanje svih važnih pitanja vezanih za selo neophodna izmena seta zakona, pre svega Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije čije su prednosti već uvidele zemlje u okruženju.
Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je  predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, državnom rukovodstvu i svim građanima Srbije, Sretenje - Dan državnosti Srbije.
"Rukovodstvo Republike Srpske i njeni građani, u ekonomski snažnoj i politički stabilnoj Srbiji sa Vama na čelu, vide uzdanicu i najjači oslonac i svaki njen praznik doživljavaju i osećaju kao svoj", istakla je Cvijanovićeva u čestitki.
Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je, u svoje i u ime Narodne skupštine, rukovodstvu i građanima Republike Srbije Sretenje - Dan državnosti.
U ime najvišeg zakonodavnog tela Republike Srpske, upućujem Vam iskrene čestitke povodom Sretenja - Dana državnosti Republike Srbije i izražavam nadu da će naša saradnja biti još čvršća i uspešnija, na korist i radost svih naših građana. Proslavljanje dana kada je donesen prvi demokratski, Sretenjski ustav, čvrsti je temelj na kojem Srbija postoji, izgrađuje se i razvija kao parlamentarna, demokratska i slobodna država", navodi se u čestitki Čubrilovića.
Dodik: Srbija u Srpskoj ima najiskrenijeg prijatelja Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i građanima Srbije Dan državnosti, 15. februar, i poručio da Srbija u Republici Srpskoj uvek ima najiskrenijeg i najvećeg prijatelja s kojim je povezuje neraskidiva veza.
"Naša istinska povezanost oličena je u iskrenim, bliskim vezama sa bratskim narodom Srbije, sa kojim delimo i baštinimo tekovine iste, zajedničke prošlosti, porekla, kulturnog i duhovnog nasleđa, iz čega je često izvirala naša bratska ljubav, uzajamna podrška i poštovanje koje smo jedni drugima pružali i u najtežim vremenima", istakao je Dodik u čestitki.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.