Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Maj.2015, 07:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsjednik Italije u posjeti Srbiji

Predsjednik Italije Serđo Matarela boravit će danas u posjeti Srbiji gdje će se sastati sa najvišim državnim dužnosnicima. Matarela dolazi na poziv predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, priopćeno je iz pres službe predsjednika Republike.

Povodom njegove posjete, predsjednik Narodne skupštine Maja Gojković sazvala je za danas Treću posebnu sjednicu parlamenta u ovoj godini, na kojoj će se poslanicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << obratiti Matarela.

Matarela je Sicilijanac koji je prije toga obavljao dužnost sudije Ustavnog suda, a poznat je po borbi protiv mafije i reputaciji čovjeka od integriteta.

Nekoliko puta je bio na ministarskoj dužnosti u vladama i desnog i lijevog centra, a sudija je Ustavnog suda od 2011. godine.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Italija pruža podršku Srbiji na putu ka EU

Izvor: Studio B, 25.Maj.2015

Predsednik Italije Serđo Matarela poručio je u razgovoru sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem da njegova zemlja podržava što skorije otvaranje poglavlja u pregovorima između Srbije i EU...Predsednici Srbije i Italije, Tomislav Nikolić i Serđo Matarela,...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.