Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Apr.2015, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko: Ukrajina će za pet godina aplicirati za EU

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko rekao je danas da će njegova zemlja u narednih pet godina najverovatnije postići neophodne uslove kako bi aplicirala za članstvo u EU.

Porošenko je na samitu EU i Ukrajine u Kijevu rekao da njegova zemlja zaslužuje da bude integralni deo EU i da je članstvo u Uniji ključni cilj njegove vlade.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa <<
Članstvo Ukrajine u EU bilo je u središtu pokreta koji je kulminirao prošle godine zbacivanjem bivšeg predsednika Viktora Janukoviča, koji je izazvao gnev dela javnosti zbog odustajanja od produbljivanja trgovinskih veza sa EU.

Agencija AP, međutim, ocenjuje da reformisanje ukrajinske ekonomije, ogrezle u korupciju, kako bi bila više u skladu sa evropskim standardima, teče sporo od kako je Porošenko došao na vlast.

Razgovorima u Kijevu prisustvuju brojni evropski zvaničnici, uključujući i predsednika Evropske komisije Žan-Klod Junkera i predsednika Evropskog saveta Donalda Tuska.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porošenko: Ukrajina spremna za EU za pet godina

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Apr.2015

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je danas izjavio da će njegova zemlja u roku od pet godina ispuniti uslove za članstvo u Evropskoj uniji...Porošenko je na samitu EU i Ukrajine u Kijevu istakao da Ukrajina zaslužuje da bude integralni deo Unije i da je članstvo u tom bloku ključni cilj njegove...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

EU ne šalje mirovne snage na istok Ukrajine

Izvor: Politika, 27.Apr.2015

Iako je predsednik Petro Porošenko tražio EU posmatrače na istoku Ukrajine, Brisel nije voljan da zameni OEBS..Ukrajinski predsednik Petro Porošenko izjavio je juče da će njegova zemlja u roku od pet godina ispuniti uslove za članstvo u Evropskoj uniji. Na samitu EU i Ukrajine u Kijevu on je istakao...

Nastavak na Politika...

Porošenko upozorava na rat ukoliko se nastavi kršenje primirja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Apr.2015, 13:52

Ukrajinski predsjednik Petro Porošnko, kaže da opasnost od rata "visi" nad zemljom ukoliko se kršenje vatre nastavi na istoku Ukrajine...Porošenko je govoreći danas, 28.aprila, na konferenciji o krizi u Ukrajini, u Kijevu, rekao da zemlji treba pomoć i "solidarnost" da bi se spriječila erupcija...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.