U niškom Čairu 141 osoba, sutra možda pun kapacitet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2020, 16:06

U niškom Čairu 141 osoba, sutra možda pun kapacitet

U privremenoj bolnici u Sportskom centru "Čair" u Nišu smeštena je 141 osoba zaražena virusom korona sa blažom kliničkom slikom, izjavio je danas koordinator te privremene bolnice doktor Goran Stanojević, dodajući da je među njima i desetak zdravstvenih radnika.

Kazao je da od kada je počeo prijem u tu privremenu bolnicu, dnevno dolazi između 50 i 80 osoba i trenutni broj pacijenata se menja na nivou sata.

"Kapacitet hale je 256 kreveta i mi očekujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da danas, odnosno već sutra da hala 'Čair' bude ispunjena", kazao je Stanojević.

Kako je ispričao, osim medicinske nege, svi pacijenti pri prijemu u halu "Čair" dobiju i kućni red, odnosno vreme u koje su doktorske vizite, doručak, ručak, slobodne aktivnosti...

"Za sada imamo dobru saradnju, nije bilo incidenata, ali s obzirom da je bolnica u 'Čairu' jugoistočna Srbija u malom, imamo pacijente iz celog ovog regiona i trudimo se da ih sve na isti način tretiramo. Ono što je činjenica, hala se puni", kazao je Stanojević.

Kako kaže, najveći broj pacijenata je iz Niša, ali ih ima i iz Zaječara, Vranja, Kuršumlije...

Kaže i da imaju 24-časovni kontakt sa Kliničkim centrom u Nišu, jer dešavaju se pogoršanja zdravstvenog stanja.

Što se tiče zaštitne opreme, privremena bolnica "Čair" ima sve što je potrebno u dovoljnim količinama i, kako navodi Stanojević, nemaju problema kada je to u pitanju.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Niš: Pripremaju se novi trijažni centri za prijem pozitivnih na Kovid 19

Izvor: RTS, 08.Apr.2020

U privremenoj bolnici u Nišu, u sportskoj hali „Čair“, trenutno je smešten 141 pacijent, od ukupno 256 mesta. Tu se smeštaju pacijenti iz više gradova jugoistočne Srbije, kako očekuju nadležni, kapacitet hale biće popunjen sutra. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.