Luka (19) umro od korona virusa, a doktor mu danima nije otkrio KRVAVU SLUZ u plućima: Porodica OPTUŽUJE VLASTI da kriju zarazu

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Mar.2020, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luka (19) umro od korona virusa, a doktor mu danima nije otkrio KRVAVU SLUZ u plućima: Porodica OPTUŽUJE VLASTI da kriju zarazu

Nedelju dana mladić patio od groznice i upornog kašlja

Mladi Italijan, poreklom iz Nereta u provinciji Teramo, preminuo je u Londonu od posledica izazvanih korona virusom.

Njegov slučaj je sve misteriozniji.

Luka Di Nikola imao je 19 godina i radio je kao pomoćni kuvar. Nekoliko godina živeo je u Enfild Taunu na severnoj periferiji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Londona zajedno sa majkom Klarisom i njenim partnerom Vićencom.

Luka je umro u britanskoj prestonici u utorak uveče od upale pluća. Njegova porodica je skrhana tugom jer su svi znali da je bio neverovatno zdrav pre zaraze.

- Londonski doktor dao je mom nećaku paracetamol. Ali, Luki se stanje pogoršalo u utorak. Doktor ga je posetio kod kuće i rekao mu da je mlad i jak i da ne treba da brine zbog tog lošeg gripa - objašnjava Lukina tetka Giada.

Sledećeg dana situacija se pogoršala.

- Luka je imao bolove u grudima. Tada je majka primetila da su mu usne bile ljubičaste boje i ubrzo nakon toga se srušio - objašnjava tetka Giada.

Pozvali su hitnu pomoć, koja ga je oživela, ali pluća su mu prestala sa radom jer su bila puna vode i krvi. Intubirali su ga i odmah poslali u bolnicu "Nort Midelsek" u Londonu. Ali, nakon pola sata, oko sedam uveče, Luka je bio mrtav.

- Vlasti još neće da nam potvrde da je umro od korona virusa - kaže Lukina druga tetka Romina koja živi u Glazgovu. - Mrtvozornik nam je tek posle dva dana ćutanja rekao da će se testovi možda sprovesti.

Lukin slučaj pomno prate italijanski konzulat i nadležni u Italiji.

Italijanski konzulat je kritikovao metod na koji se tokom pandemije u Velikoj Britaniji postupa sa zaraženima korona virusom. Ako imate simptome (poput kašlja ili groznice) vlada i ministarstvo zdravlja preporučuju samo samoizolaciju u trajanju od nedelju dana.

Specijalni broj "111" za obolele - koji Luka i njegova porodica nisu ni zvali - trebalo bi da se koristi samo za teške slučajeve korona virusa.

Ovaj metod je uplašio mnoge Italijane i druge strance koji žive u Velikoj Britaniji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.