Zašto se čeka optužnica protiv Cece

Izvor: B92, 25.Nov.2010, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto se čeka optužnica protiv Cece

Beograd -- Tužilaštvo još nije odgovorilo na pitanje zašto je tekst optužnice protiv Svetlane Ražnatović u fioci Višeg tužilaštva u Beogradu više od dva meseca.

Ražnatovićeva će uskoro otputovati na turneju u Australiji.

Ni posle brojnih obraćanja tužilaštvu, B92 nije dobio odgovor na pitanje zbog čega je tekst optužnice protiv Svetlane Ražnatović i njene sestre u fioci Višeg tužilaštva u Beogradu više od dva meseca, zbog čega joj nije oduzet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pasoš, kao ni zbog čega tužilaštvo nije zahtevalo privremeno oduzimanje imovine.

U jednoj od kancelarija u Palati pravde, u sobi nadležnog tužioca postoji fioka u radnom stolu u kojoj je tekst optužnice protiv Svetlane Ražnatović.

B92 se danima bezuspešno obraća republičkoj tužiteljki Zagorki Dolovac i portparolu Tomu Zoriću, tražeći odgovore na pomenuta pitanja.

Prema saznanjima B92, zamenica višeg tužioca Tatjana Sekulić je optužnicu protiv Svetlane Ražnatović i njene sestre napisala još sredinom septembra i predala je tužiocu Tomislavu Kilibardi, čiji jedini zadatak je bio da je prosledi sudu.

Tužilac je, prema tvrdnjama izvora B92, optužnicu iz nepoznatih razloga krio od javnosti puna dva meseca.

Postupak protiv Svetlane Ražnatović se, prema tvrdnjama izvora B92, odugovlači se zbog snažnih političkih pritisaka i to više godina.

O slučaju Ražnatovićeve do sada se oglasila samo ministarka pravde Snežana Malović, koja je zgrožena dužinom trajanja potupka.

Podsetimo, istraga protiv Ražnatovićeve i njene sestre, zbog nezakonite prodaje fudbalera Obilića, uz pomoć koje su zaradile oko pet miliona evra, kao i zbog nezakonitog posedovanja oružja, trajala je punih sedam godina.

Bivši tužilac Zoran Jakovljević smatra da je trajanje postupka dokaz da pravosuđe nije autonomna grana vlasti.

Urednik Magazina Puls Aleksandar Đuričić kaže da se mediji koji prate dešavanja na estradi nikada nisu bavili navodima o kriminalnoj prošlosti Svetlane Ražnatović. Široj javnosti je tako ova strana ličnosti popularne pevačice narodne muzike manje poznata.

Uporedo sa istragom koja je vođena protiv udovice Željka Ražnatovića Arkana, zbog nelegalne prodaje fudbalera i posedovanja oružja, u medijima se Ražnatovićeva dovodila u vezu sa još krivičnih dela.

Naime, svedok saradnik u procesu za ubistvo premijera Zorana Đinđića, Dejan Milenković Bagzi, tokom svedočenja je pomenuo da je upravo Svetlana Ražnatović nagovarala pripadnike Zemunskog klana da izvrše otmicu Željka Mitrovića, direktora i vlasnika Televizije Pink, ubeđujući ih da bi to bio dobar posao jer je Mitrović izuzetno bogat. Posle toga je na nekoliko godina Ražnatovićevoj bilo zabranjeno pojavljivanje na Televiziji Pink.

Prema pisanju medija, pojedini svedoci u postupku protiv Luke Bojovića, svojevremeno pripadnika Arkanovih tigrova i Zemunskog klana, izjavili su da je Legija lično pretio Branku Jevtoviću Jorgi da će proći kao njegov drug Skole koji je ubijen, ukoliko nastavi da dosađuje Svetlani Ražnatović i od nje traži procenat od prodaje fudbalera FK Obilić stranim klubovima.

Jorga je tvrdio da je bio menadžer pojedinih fudbalera i da mu Ražnatovićeva duguje ogroman novac. Ubrzo potom je ubijen.
Pogledaj vesti o: Ceca

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.