Vijeće ministara prihvatilo ugovor s UN-om o istraživanju svemira

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Jan.2019, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vijeće ministara prihvatilo ugovor s UN-om o istraživanju svemira

Vijeće ministara BiH utvrdilo je prijedlog osnova za pristupanje Bosne i Hercegovine Ugovoru o načelima kojima se uređuje djelovanje zemalja u istraživanju i korištenju svemira, uključujući i Mjesec i druga nebeska tijela. Prihvatanjem ovog ugovora, Bosna i Hercegovina iskazuje spremnost na saradnju s drugim zemljama potpisnicama.  Istovremeno će biti stvoreni uvjeti da mladi naučnici iz BiH, uz pomoć stipendija, učestvuju na simpozijima koje organizira UN u ovoj oblasti, saopćeno...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Savjet ministara podržao: BiH spremna da istražuje svemir

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jan.2019

​SARAJEVO - Savjet ministara BiH utvrdilo je Prijedlog osnova za pristupanje Bosne i Hercegovine Ugovoru o načelima kojima se uređuje djelovanje zemalja u istraživanju i korištenju svemira, uključujući i Mjesec i druga nebeska tijela.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.