Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Maj.2015, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Bahir Imamović, pomoćnik ministra u Vladi TK

Bahir Imamović, pomoćnik ministra industrije, energetike i rudarstva u Vladi Tuzlanskog kantona lišen je slobode, u okviru akcije suzbijanja korupcije koju provodi Tužilaštvo BiH.

Imamović je uhapšen prilikom primopredaje dara u iznosu od pet hiljada eura, od ukupno 15 hiljada eura, koje je trebao uzeti od dužnosnika preduzeća Tuzla-kvarc d.o.o. Tuzla.

Osumnjičeni je tražio navedeni iznos kako bi kao pomoćnik ministra, zloupotrijebio svoje ovlastii proveo proceduru u kojoj bi navedenom poduzeću omogućio koncesiju za eksploataciju kvarcnog pijeska na području Tuzlanskog kantona.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen pomoćnik kantonalnog ministra

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Maj.2015

SARAJEVO - Pomoćnik ministra industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona Bahir Imamović uhapšen je danas prilikom uzimanja mita, saopšteno je iz Tužilaštva BiH...Imamovića su uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH prilikom primopredaje dara u iznosu 10.000 KM, od ukupno...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Pomoćnik ministra tražio mito za koncesiju

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Maj.2015

TUZLA - Dugogodišnji pomoćnik ministra industrije, rudarstva i energetike u Vladi TK Bahir Imamović (60) iz Miričine, kod Gračanice, član SDP-a, uhapšen je u četvrtak zbog korupcije u akciji službenika SIPA, koja je realizovana po nalogu Tužilaštva BiH...Imamović je uhapšen u prostorijama...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.