Doris Pak pozvala na što brže formiranje vlasti u BiH

Izvor: Blic, 23.Feb.2011, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doris Pak pozvala na što brže formiranje vlasti u BiH

BANJALUKA - Članica Evropskog parlamenta Doris Pak pozvala je na što hitnije uspostavljanje vlasti u Bosni i Hercegovini, navodeći da je zastoj u formiranju posledica etničkih pitanja.

"Vi niste Belgija, vi ne možete sebi dozvoliti taj luksuz da nemate vlasti, jer Belgija ima dobro uspostavljenu administraciju", rekla je Pakova.

Ona je istakla da političari treba da postignu dogovor o koaliciji i o tome kako brže povesti BiH ka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Evropskoj uniji.

Pakova smatra da krivca za neuspostavljanje vlasti u BiH ne treba tražiti u međunarodnoj zajednici, odnosno u visokom predstavniku koji je doneo odluku o privremenom finansiranju Federacije BiH, već u domaćim političarima.

Ona je, kako prenose lokalni mediji, priznala da međunarodna zajednica u BiH "nije bezgrešna" i da je u protekle četiri godine propušteno mnogo mogućnosti koje je trebalo iskoristiti.

Pakova smatra da domaće snage treba da preuzmu odgovornost za izgradnju demokratije. Ona predvodi delegaciju Odbora Evropskog parlamenta za kulturu i obrazovanje, koja prisustvuje festivalu "Sarajevska zima".

Povezane vesti: DPK i ANK sutra potpisuju sporazum Dodik: RS spremna za formiranje vlasti u BiH DPK pristala da Pacoli bude budući predsednik Kosova Srpska Vlada četiri puta pokušala da prevari Brisel Server: Vašington i Brisel ne žele više da rizikuju

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pak pozvala na hitno formiranje vlasti u BiH

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Feb.2011

Poslanik Evropskog parlamenta Doris Pak pozvala je danas u Sarajevu na ssto hitnije uspostavljanje vlasti u BiH. Ona je naglasila da "nije normalno da gotovo pet meseci posle opštih izbora u BiH nije formirana vlast, zbog etnički motivisanih razloga". "BiH nije Belgija i ne može sebi dozvoliti...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.