Neophodan oprez zbog magle i klizavih kolovoza

Izvor: Cafe.ba, 05.Dec.2015, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neophodan oprez zbog magle i klizavih kolovoza

BANJALUKA - Na području Bijeljine kolovozi su mokri i klizavi zbog sitne kiše, a magla smanjuje vidljivost na području Banjaluke, Doboja, u Posavini, romanijskoj regiji i u Donjem Podrinju, te na putnom pravcu Zvornik - Vlasenica, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Kolovozi su vlažni i u područijima sa maglom, a niska temperatura pogoduje formiranju poledice, posebno u višim predjelima i preko planinskih prevoja.

Odroni su učestali na svim putevima u usjecima >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << i pored kamenih kosina.

Zbog izgradnje obilaznice na magistralnom putu M-16, dionici Karanovac - Crna Rijeka u mjestu Bočac, saobraća se naizmjenično, lijevom trakom iz pravca Karanovca.

Produženi su radovi na rekonstrukciji i sanaciji vodovodne i kanalizacione mreže na dionici magistralnog puta Čelinac - Kotor Varoš, na području opštine Kotor Varoš, pa se saobraća jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila od 7.00 do 18.00 časova.

Zbog deminiranja terena biće povremenih obustava saobraćaja na magistralnom putu M-14,1 dionica Brodsko Polje - entitetska granica /Brusnica/, na lokalitetu Klakar Donji od 8.00 do 15.00 časova. Povremene obustave vršiće se u intervalima - 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja. Polučasovne obustave aktuelne su na istom magistralnom putu u naselju Liješće, lokalitet Šikare od 8.00 do 16.00 časova.

Zbog deminiranja terena biće povremenih obustava saobraćaja na regionalnom putu Srebrenica 2 - Bratunac 1, lokalitet Potočari, do 16. decembra od 8.00 do 16.00 časova. Povremene obustave vršiće se u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Na regionalnom putu R-474, dionica Vijaka2 - Razboj, lokalitet Vučjak, zbog sanacije klizišta i dijela regionalnog puta u dužini od 900 metara saobraća se usporeno, sa naizmjeničnim propuštanjem vozila i kraćim zadržavanjem.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje - entitetska granica /Karuše/ na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja pa će se povremene obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izlaska vozila i građevinskih mašina angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16.1, dionica Klašnice 1 - Prnjavor, naseobina Lišnja, od 7.00 do 19.00 časova na snazi je izmjena režima saobraćaja.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka 1 - Gornja Vijaka 2 privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog izgradnje vijadukta na autoputu Banjaluka - Doboj, dionica Prnjavor - Doboj.

Na regionalnom putu R-413, dionica Kotor Varoš - Mitrovići zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže i proširenja kanalizacione mreže saobraća se naizmjenično jednom trakom.

Na regionalnim putevima R-476, dionica Ukrina - Gornja Vijaka i R-414 Karanovac - Mitrovići na mjestu klizišta saobraća se jednom trakom.

Zabrana na regionalnom putu Bratunac 3 - Drinjača više se ne odnosi na autobuse prevoznika "Drinatrans" Zvornik. I dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone i autobuse klase M3.

Radi poboljšanja uslova saobraćanja u banjalučkom naselju Nova Varoš od danas se uvodi novi režim saobraćaja, jednosmjerno saobraćanje određenim ograncima Ravnogorske ulice, uz obilježavanje parking mjesta na kolovozu gdje za to postoje tehničke mogućnosti. U određenim dijelovima te ulice i dalje će na snazi ostati dosadašnji, dvosmjerni režim odvijanja saobraćaja. U navedenom dijelu naselja pored osnovne škole i igrališta za djecu brzina kretanja vozila biće ograničena na 30 kilometara na čas.

Zbog modernizacije saobraćajnice do 25. decembra biće obustavljen saobraćaj u Ulici Veljka Mlađenovića, na dijelu od skretanja kod Gradskog olimpijskog bazena do mosta preko rijeke Vrbanja za naselje Česma.

Na većini puteva u Federaciji BiH gusta magla jutros smanjuje vidljivost na većini putnih pravaca.

Zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren kroz grad.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.