AMS: Na putevima magla i poledica

Izvor: Radio 021, 05.Dec.2015, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMS: Na putevima magla i poledica

Vozače danas na putevima u Srbiji očekuju mokri i klizavi kolovozi, kao i pojava magle i sumaglice, koje će u jutarnjim i večernjim časovima biti na celokupnoj putnoj mreži, poručuju iz Auto-moto saveza Srbije.

Iz Auto-moto saveza Srbije (AMS S) i preduzeća "Putevi Srbije" apeluju na vozače da prilagode vožnju uslovima na putevima, kako zbog magle i sumaglice, tako i zbog poledice do koje bi moglo da dodje zbog vlažnih kolovoza i niskih temperatura.

Iz AMS >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << S kažu da će na pojedinim deonicama vidljivost biti smanjena i ispod 100 metara, pa podesećaju vozače da je magla često jedan od glavnih uzroka većeg broja saobraćajnih nezgoda i lančanih sudara.

- Naš savet je da smanjite brzinu, povećate odstojanje izmedju vozila, po potrebi upalite sva četri pokazivača pravaca kako bi bili lakše primećeni na putu i izbegavate nagle promene pravca i nagla kočenja - poručuju iz AMS S.

Iz "Puteva Srbije" na vozače apeluju da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje da voze oprezno i pažljivo.Kažu da će se tokom većeg dela dana zadržati magla ili niska oblačnost, sa slabim vetrom, promenljivog pravca. Jutarnja temperatura će se kretati oko četiri stepena, a najviša dnevna oko sedam stepeni.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.