Jak interes EU za priduživanje zapadnog Balkana

Izvor: Cafe.ba, 27.Avg.2015, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jak interes EU za priduživanje zapadnog Balkana

Komesar EU za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han je, tokom susreta sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Denisom Zvizdićem, istakao da EU ima jak interes da sve zemlje zapadnog Balkana budu članice Unije, te da treba nastaviti rad na dogovorenim reformama.

U saopštenju Savjeta ministara BiH navodi se da je sastanak >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << Zvizdića sa Hanom održan na marginama Samita zemalja zapadnog Balkana u Beču.

Zvizdić je upoznao Hana o aktuelnim političkim dešavanjima u BiH i o realizaciji zadataka na putu ka EU.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH pozvao je Hana da u najskorije vrijeme posjeti BiH.

Han je pohvalio napredak BiH, istakavši skorašnje usvajanje reformske ekonomske agende, Zakona o radu u Federaciji BiH, te potpisivanje sporazuma o granici sa Crnom Gorom.

On je rekao da je učešće BiH u pripremanju samita zemalja zapadnog Balkana bilo jako konstruktivno, te da je kao takvo bilo prepoznato od svih učesnika.

Današnjem sastanku prisustvovao je i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.