Zukorlić kritikuje Tadića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2010, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlić kritikuje Tadića

BEOGRAD -

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji, na čijem čelu je glavni muftija Muamer Zukorlić, ocenio je danas da je poseta predsednika Srbije Borisa Tadića Novom Pazaru potvrdila da u Srbiji postoji diskriminacija Bošnjaka i islamskih vernika.

U saopštenju se izražava ogorčenje i zabrinutost zbog, kako se navodi, "nedržavničkog i diskriminatorskog" ponašanja Tadića tokom jučerašnje posete Novom Pazaru.

Mešihat je u saopštenju naveo da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Tadić posetom Petrovoj crkvi, a ignorisanjem Islamske zajednice na prostoru sa većinskim muslimanskim stanovništvom "potvrdio da višegodišnja diskriminacija nad Bošnjacima i muslimanima ima podršku od samog vrha državne vlasti".

"Najava značajne finansijske pomoći Sandžaku, očito se odnosi samo na one koji prihvate da budu okupljeni u Petrovoj crkvi. Potenciranje predsednika da će svakom Bošnjaku ili muslimanu pojedinačno obezbediti verska i etnička prava predstavlja nastavak negiranja kolektivnih i institucionalnih prava Bošnjaka i muslimana, što predstavlja zatvaranje vrata pred rešavanjem nagomilanih problema u Sandžaku dijalogom", navodi se u saopštenju.

Mešihat je dodao da je Tadić posetom pokazao doslednost dosadašnjem odnosu državnih vlasti prema Bošnjacima, gde se ignoriše volja bošnjačkog naroda, a za sagovornike prihvataju "prorežimski faktori".

"Islamska zajednica ostaje dosledna borbi za sva prava muslimana, insistirajući na rešavanju nagomilanih problema u Sandžaku mirnim putem i dijalogom", navodi se.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zukorlić zabrinut zbog "diskriminatorskog" ponašanja Tadića

Izvor: Blic, 23.Nov.2010

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji, na čijem čelu je glavni muftija Muamer Zukorlić, ocenio je danas da je poseta predsednika Srbije Borisa Tadića Novom Pazaru potvrdila da u Srbiji postoji diskriminacija Bošnjaka i islamskih vernika. ..U saopštenju se izražava ogorčenje i zabrinutost zbog,...

Nastavak na Blic...

Zukorlićeva Islamska zajednica kritikuje Tadića zbog diskriminacije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Nov.2010

U Islamskoj zajednici  Srbije na čijem čelu je Muamer Zukorlić navode da je posjeta Borisa Tadića Novom Pazaru potvrdila da su Bošnjaci diskriminisani u Srbiji. U saopštenju Mešihata Islamske zajednice u Srbiji ,izražava se ogorčenje zbog "nedržavničkog i diskriminatorskog" ponašanja predsjednika...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Zukorlić kritikuje Tadića

Izvor: S media, 23.Nov.2010

Islamska zajednica u Srbiji kritikuje predsednika Borisa Tadića, zbog, kako navodi, nedržavničkog i diskriminatorskog ponašanja tokom jučerašnje posete Novom Pazaru...Mešihat smatra da je jučerašnjim gestovima dokazano da postoji diskriminacija vrha državne vlasti...Mešihat Islamske zajednice...

Nastavak na S media...

Zukorlićev mešihat o Tadićevoj poseti

Izvor: S media, 23.Nov.2010

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji, kojim rukovodi glavni muftija Muamer Zukorlić, izrazio je danas zabrinutost zbog posete predsednika Srbije Borisa Tadić Novom Pazaru, poručivši da će Islamska zajednica ostati dosledna borbi za sva prava muslimana...U saopštenju Informativne službe navodi...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.