Vojvođanski klub: Mučna licitacija o statutu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2009, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvođanski klub: Mučna licitacija o statutu

NOVI SAD - Nevladina organizacija Vojvođanski klub upozorila je danas da je odavno istekao ustavni rok za donošenje novog Statuta Vojvodine i da već više od 11 meseci traje mučna licitacija kada će se i da li će se on uopšte naći pred Skupštinom Srbije i zatražila od predsednika Srbije Borisa Tadića da saopšti šta je za njega autonomija Vojvodine.

Najavljujući da će svakog dana "prozivati po jedno odgovorno lice zbog odugovlačenja i nedavanja saglasnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Narodnoj skupštini na Predlog Statuta Vojvodine", Klub u saopštenju poziva Tadića da kaže datum kada će se to desiti.

"Mnogi od nas Vojvođana ovo iščekivanje doživljavamo kao uvredljivo i ponižavajuće", navodi se u saopštenju Vojvođanskog kluba, koje je potpisao njegov predsednik Đorđe Subotić.

Vojvodina nije samo statistički region, dodaje se u saopštenju, već je autentična višenacionalna i multikulturna autonomna pokrajina u sastavu decentralizovane Srbije, a istovremeno i evropska regija aktivno uključena u procese evropskih integracija.

Vojvođanski klub u saopštenju pita Tadića i da li će on i Demokratska stranka ponoviti izborne rezultate u Vojvodini, ukoliko nastave "sa ovakvim odnosom prema Vojvodini i Vojvođanima".

Nadamo se da ste i Vi uvereni da Vojvodina može značajno pomoći u uvođenju Srbije u Evropsku uniju, "a ne samo u učvršćivanju na vlasti, kao što je bilo na poslednjim predsedničkim i paralmentarnim izborima", poručuje Tadiću Vojvođanski klub na kraju saopštenja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.