Venci i cveće položeni na grob Zorana Đinđića

Izvor: Politika, 12.Mar.2011, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venci i cveće položeni na grob Zorana Đinđića

Članovi porodice, predsednik Srbije Boris Tadić i najviši funkcioneri Demokratske stranke (DS) položili su danas vence i zapalili sveće na grob premijera Zorana Đinđića, koji je ubijen na dašnji dan pre osam godina.

Tim povodom u Aleiji velikana na Novom groblju u Beogradu, poštu su odali potpredsesnici DS-a Dragan Šutanovac, Bojan Pajtić, Dragan Đilas, Dušan Petrović i Jelena Trivan, kao i nekoliko hiljada građana, aktivista članova i omladinaca te stranke.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
Cveće na njegov grob položili su i parlamentarci Gordana Čomić, Nada Kolundžija, kao i kandidat za ministra kulture Predrag Marković, ministar u ostavci Slobodan Milosavljević, članovi Đinđićeve Vlade Dragosav Šumarac, Gaša Gnežević, Aleksdandar Vlahović, Goran Pitić. Poštu su odali i mnogobrojni članovi DS-a, građani Beograda, Srbije, poštovaoci njegovog lika i dela.

Tradicionalnu šetnju od Vukovog spomenika do Novog Groblja organizovala je Omladina DS-a, čiji je predsednik Balša Božović novinarima rekao da je to način da se građani Srbije podsete na velikog čoveka i veliku ideju.

„Za nas Zoran znači inspiraciju. Kad god nešto radimo prisetimo se kako bi on to radio i šta bi rekao”, naglasio je Božović.

Na Đinđićevom grobu dominirale su žute ruže povezane plavom trakom.

U Šetnji za Zorana hiljade građana

Hiljade građana prošlo je danas centralnim beogradskim ulicama u okviru akcije „Šetnja za Zorana” koju organizuje Liberalno demokratska partije (LDP) povodom osam godina od ubistva premijera Zorana Đinđića.

Povorka građana koji nose crvene i žute ruže i sveće, krenula je od sedišta LDP-a u Siminoj ulici ka Vladi Srbije, gde će predsednik LDP-a Čedomir Jovanović položiti venac na spomen-ploču na mestu ubistva Đinđića.

Povorku predvode Čedomir Jovanović i drugi funkcioneri LDP-a.

Saobraćaj je u centralnim beogradskim ulicama je poremećen ili zaustavljen.

Povorka je prolazila Ulicom kralja Milana oko 15 minuta.

Prema proceni policije, broj građana u povorci je i veći od 10.000. Reporter agencije Beta je čuo erazgovor policajaca od kojih je jedan rekao da ima oko 15.000 ljudi.

Posle polaganja venca u dvorištu zgrade Vlade Srbije, građani će otići do Aleje zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju gde će na Đinđićevom grobu položiti cveće i vence.

Kabinet premijera Mirka Cvetkovića odao poštu Đinđiću

Kabinet premijera Mirka Cvetkovića odao je danas poštu i položio venac na spomen ploču, na mestu gde je na današnji dan pre osam godina ubijen premijer Zoran Đinđić.

Poštu ubijenom premijeru odali su potpredsednici vlade Božidar Đelić i Jovan Krkobabić, ministar odbrane Dragan Šutanovac, ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković, ministar prosvete Žarko Obradović i ministar trgovine Slobodan Milosavljvić.

Poštu su takođe odali ministarka u ostavci za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić i ministri u ostavci za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin, kao i ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić, pravde Snežana Malović i državne uprave i lokalne samouprave Milan Marković.

Tanjug/Beta

objavljeno: 12.03.2011

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Položeni venci i cveće na grob Zorana Đinđića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Mar.2011

BEOGRAD -..Članovi porodice, predsednik Srbije Boris Tadić i najviši funkcioneri Demokratske stranke (DS) položili su danas vence i zapalili sveće na grob premijera Zorana Đinđića, koji je ubijen na dašnji dan pre osam godina...Tim povodom u Aleiji velikana na Novom groblju u Beogradu, poštu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

ZAVRŠENA "ŠETNJA ZA ZORANA"

Izvor: Kurir, 12.Mar.2011

BEOGRAD - Tradicionalna "Šetnja za Zorana" završena je polaganjem venaca i cveća na njegov grob Zorana Đinđića u Aleji velikana na Novom groblju nešto posle 14 sati..."Šetnju za Zorana" predvodio je lider LDP Čedomir Jovanović, a u njoj je učestvovalo više hiljada ljudi...Prethodno su vence...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.