USTAŠKE ORGIJE U VUKOVARU!

Izvor: Kurir, 20.Sep.2010, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USTAŠKE ORGIJE U VUKOVARU!

VUKOVAR - Ustaše opet nekažnjeno orgijaju! Hrvatska stranka prava održala je tokom vikenda miting u Vukovaru i poručila da će se suprotstaviti dolasku srpskog predsednika Borisa Tadića u taj grad.

VUKOVAR - Ustaše opet nekažnjeno orgijaju!

Hrvatska stranka prava održala je tokom vikenda miting u Vukovaru i poručila da će se suprotstaviti dolasku srpskog predsednika Borisa Tadića u taj grad.

Na skupu HSP pod imenom „Poslednja crta >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << obrane“ okupilo se oko 1.500 ljudi. Predsednik pravaša Danijel Srb poručio je da žele progovoriti o nečemu o čemu se u Hrvatskoj ćuti, a to je dolazak Tadića na poziv tamošnjih političara da dođe u Vukovar.

- Imamo loše iskustvo s njegovim posetom Srebrenici, kad je izrazio žaljenje zbog žrtava, ali i preneo odgovornost za rat na ovim prostorima na bivše političke vođe Hrvatske i Srbije - kazao je Srb i dodao kako to ne mogu dozvoliti, jer to nije istina.

Danijel Srb je iskoristio priliku da hrvatskim političarima zameri podizanje spomenika u ličkom mestašcu Srb, kao i vraćanje stanova srpskim povratnicima.

Vukovarce i ostale koji su došli na skup bivši predsednik HSP Ante Đapić je pozdravio s: „Bog i Hrvati - Za dom spremni!“ Prema Đapićevim rečima, nije problem u Tadiću, već u hrvatskim političarima koji su ga pozvali u Vukovar.

Ekipa Kurira

Ivo Josipović: Tadić je dobrodošao

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je juče da bi poseta predsednika Srbije Borisa Tadića Vukovaru bila vrlo jak simbolički gest i važan trenutak u razvoju odnosa dve države. Komentarišući nezadovoljstvo dela građana Vukovara zbog najavljene posete Tadića, Josipović je rekao da je „demokratija da imate ljude koji su za i protiv“.

DS: Ko njih pita

U Demokratskoj stranci juče nam je rečeno da Danijel Srb, Ante Đapić i HSP nisu adrese na kojima se odlučuje o poseti Borisa Tadića Vukovaru.

- Da se oni pitaju, odnosi između dve zemlje bi i dalje bili opterećeni prošlošću. Na sreću, u Hrvatskoj ima realnijih političara, koji shvataju da se, bez obzira na sve, mora ići dalje - kažu u DS.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.