Totalna obustava rada u školama od 25. marta

Izvor: Blic, 12.Mar.2011, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Totalna obustava rada u školama od 25. marta

Glavni odbori Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikata radnika u prosveti Srbije i GSPRS “Nezavisnost” su se na današnjoj zajedničkoj sednici dogovorili da 25. marta izađu na ulice i totalno obustave nastavu u školama.

Na sastanku u Prvoj beogradskoj gimnaziji, većina predstavnika je bila neusaglašena i bez konkretnih predloga. Ipak, nakon tri sata dogovoreno je da

predstavnici sindikata u ponedeljak na konsultativnoj sednici o osnovama Zakona o >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obrazovanju ne učestvuju, kao i da upute zahteve ministru prosvete u ostavci Žarku Obradoviću i predsedniku Srbije Borisu Tadiću za nove pregovore.

- Ako ne bude nikakvih pregovora, 25. marta izlazimo na ulice i to će trajati i 26. i 27. marta. Onda ćemo u ponedeljak 28. odlučiti da li ćemo, na predlog glavnog odbora sva tri sindikata, nastaviti štrajk glađu do daljnjeg - rekao je predsednik Granskog sindikata prosvetnih radnika "Nezavisnost” Tomislav Živanović.

Živanović na ulicama očekuje oko 30 hiljada ljudi.

Na sastanku u Prvoj beogradskoj gimnaziji nije bio prisutan ministar prosvete u ostavci Žarko Obradović iako je bio pozvan. On se, kako kaže, nije pojavio jer je poziv koji mu je upućen "marketinškog karaktera”.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Potpuna obustava nastave 25. marta

Izvor: Radio 021, 12.Mar.2011

Glavni odbori Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikata radnika u prosveti Srbije i GSPRS "Nezavisnost" su se na današnjoj zajedničkoj sednici dogovorili da 25. marta izađu na ulice i totalno obustave nastavu u školama.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.