Tadiću nagrada  Crveni Bok

Izvor: Glas javnosti, 27.Okt.2012, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadiću nagrada "Crveni Bok"

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić 1. novembra primiće nagradu "Crveni Bok", koju za izuzetno političko delovanje u ime socijademokratije uručuje gradonačelnik nemačkog grada Gote, saopštio je DS.

"Srbija se nalazi na putu ka Evropi, a vaš lični angažman na izgradnji demokratije i nemerljiv doprinos približavanju vaše zemlje EU i uključenju Srbije u evropske i svetske demokratske procese zaslužuju najviše priznanje i vrednovanje svih ljudi u Nemačkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i Evropi", navodi se u obrazloženju za dodelu nagrade Tadiću.

Ovom nagradom koja se dodeljuje u znak sećanja na Vilhelma Boka, oca osnivačkog kongresa SPD 1875. godine u Goti, odaju se priznanja ličnostima koje su se u zemljama srednje i istočne Evrope i u zemljama Balkana na izuzetan način založili za socijademokratiju.

Nosioci ove nagrade prethodnih godina bili su bivši predsednik vlade Češke Republike Jirži Paroubek, estonski predsednik valade Andres Tarand, "otac nemačke istočne politike" prof. Egon Bar, kao i vicepremijerka Bugarske Meglena Plugiševa.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.