Tadić u Zagrebu, sastao se s Josipovićem

Izvor: Politika, 24.Nov.2010, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić u Zagrebu, sastao se s Josipovićem

ZAGREB - Predsednik Srbije Boris Tadić započeo je danas prvu zvaničnu posetu Hrvatskoj sastankom sa svojim domaćinom, hrvatskim predsednikom Ivom Josipovićem.

Josipović je predsednika Tadića dočekao na Pantovčaku, gde je Ured predsednika Hrvatske, uz intoniranje državnih himni.

Dva predsednika razgovaraće, kako se očekuje, o daljoj normalizaciji bilateralnih odnosa Srbije i Hrvatske, uključujući rešavanje preostalih otvorenih pitanja.

Tadić >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i Josipović će najpre razgovarati u četiri oka, a zatim će im se pridružiti delegacije. Potom će se obratiti medijima.

Sa Tadićem u dvodnevnoj poseti Hrvatskoj su ministri trgovine, prosvete i prostornog planiranja, Slobodan Milosavljević, Žarko Obradović i Oliver Dulić, kao i predsednik spoljnopolitičkog odbora Narodne skupštine Dragoljub Mićunović.

-----------------------------------------------------------------------------------

Istarski specijaliteti u Tadićevu čast

ZAGREB - Na večeri koju će u čast predsednika Srbije Borisa Tadića večeras u Zagrebu prirediti hrvatski predsednik Ivo Josipović biće, kako saznaju lokalni mediji, servirani specijaliteti iz Istre.

Sa posetom Tadića, u kancelariji predsednika Hrvatske je, naime, uvedena nova praksa - da se visokom državnicima koji borave u Hrvatskoj serviraju specijaliteti iz različitih županija, objavio je zagrebački „Jutarnji list”.

„Za Tadićevu službenu posetu Zagrebu i prvu takvu večeru odlučeno je da bude istarska, jer kuvari iz Istre već imaju iskustva s diplomatskim večerama. Neretko su naime za takozvane diplomatske izlete koji se organiziraju na Brionima kuvali upravo istarski kuvari”, objašnjava „Jutarnji list”.

Tako će, dakle, u kuhinji predsedničke rezidencije na Pantovčaku večeras, pored stalnoga šefa, gostovati i kulinari iz Istre.

Tadić je jutros doputovao u prvu zvaničnu posjetu Zagrebu, a, osim svečane večere, u čast predsednika Srbije biće priređen i svečani prijem za oko 300 zvanica u zagrebačkom Muzeju za umetnost i zanatstvo.

Tanjug

objavljeno: 24.11.2010.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.