Tadić u Egiptu, razgovarao sa Al Sisijem o borbi protiv terorizma

Izvor: Blic, 13.Maj.2017, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić u Egiptu, razgovarao sa Al Sisijem o borbi protiv terorizma

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) i bivši predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je danas u Kairu sa predsednikom Egipta Abdelom Fatahom al Sisijem o neophodnosti globalne borbe protiv terorizma i o situaciji u zemljama Severne Afrike.

Tadić boravi u Egiptu kao član Upravnog odbora Aleksandrijske biblioteke, povodom sastanaka tog odbora, na čijem čelu je predsednik Egipta Abdel Fatah al Sisi.

Tadić se tokom razgovora sa egipatskim predsednikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posebno osvrnuo na situaciju u Libiji, navodeći da je za samo godinu dana u toj zemlji poginulo troje srpskih diplomata, saopštila je SDS.

- Tunis, Alžir i Egipat su ključni regionalni faktori za rešavanje krize u Libiji i nema rešenja bez maksimalnog uključivanja tih faktora - naglasio je Tadić.

On je posebno istakao ulogu kulturnih institucija u objašnjavanju religijskih i kulturoloških razlike, koje se često zloupotrebljavaju kao povod za izbijanje konflikta.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tadić u Egiptu, sa Al Sisijem o borbi protiv terorizma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2017

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) i bivši predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je danas u Kairu sa predsednikom Egipta Abdelom Fatahom al Sisijem o neophodnosti globalne borbe protiv terorizma i o situaciji u zemljama Severne Afrike...Tadić boravi u Egiptu kao član Upravnog odbora Aleksandrijske...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.